Οι Αμερικανοί εντείνουν τους βομβαρδισμούς σε βάρος των τζιχαντιστών

Μαχητικά αεροσκάφη του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο βομβάρδισαν 16 νέους στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Ιράκ και τη Συρία χθες, την τέταρτη μέρα αυτών των επιχειρήσεων.

575684b11dc52439398b47d4

Οι επιθέσεις από τη Μεσόγειο έχουν ανοίξει νέο μέτωπο στις επιθέσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης δια αέρος. “Ολοκληρώνουμε τη δουλειά”, είπε σε δημοσιογράφους στο αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών ο υποναύαρχος Μπρετ Μπάτσελντερ, διοικητής της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman.

Ο υποναύαρχος είπε ότι τα μαχητικά F/A-18 του αεροπλανοφόρου είχαν ρίξει 10-20 πυρομαχικά σε στόχους στο Ιράκ και τη Συρία από την Παρασκευή, όταν το αεροπλανοφόρο μετακινήθηκε στη Μεσόγειο από τον Κόλπο για να ξεκινήσει εκ νέου τον βομβαρδισμό στρατιωτικών στόχων και στις δύο χώρες. Οι αξιωματούχοι του Ναυτικού δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το είδος των στόχων που καταστράφηκαν, είπαν όμως ότι ήταν κυρίως παρόμοιοι με εκείνους προηγούμενων βομβαρδισμών από τον Κόλπο, εστιαζόμενοι κυρίως στην καταστροφή και διάβρωση της βάσης χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…