Οι αλλαγές Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι πόστο αναλαμβάνουν Τζάκρη, Παππάς και Πολάκης

Ποιοι παραμένουν στη θέση τους και ποιοι αλλάζουν

5989906

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος πρότεινε κάποιες αλλαγές στα καθήκοντα των στελεχών που θα «δώσουν τη μάχη» εντός της Βουλής.

Νέα Γραμματέας  της Κ.Ο. αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διονύση Καλαματιανού, που γίνεται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μαζί με τους Νίκο Παππά, που παραμένει στη θέση του και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Ο Γιώργος Τσίπρας, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντής της Κ.Ο., ενώ ο Πάυλος Πολάκης θα είναι ο νέος συντονιστής της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολύθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου).

Στην ψηφοφορία πέρασε η ενιαία πρόταση με 29 υπέρ και 15 λευκά.

Νωρίτερα μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό του κόμματος όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να πείσει την κοινωνική πλειοψηφία ότι αξίζει την εμπιστοσύνη της.

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» ξεκαθάρισε σε σχέση με τον τρόπο που θα αντιπολιτευτεί τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε πως όσο τα μέλη της Κ.Ο. θα παράγουν προτάσεις νόμου, εκείνος θα ξεμπροστιάζει τη συμπολίτευση στην κοινωνία.

Στην παρθενική του τοποθέτηση ενώπιον της Κ.Ο., ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε πολλές φορές πρώτο πληθυντικό, εξαίροντας την πολιτική ποιότητα και ικανότητα των βουλευτών του κόμματος. Επισήμανε δε τα κινηματικά χαρακτηριστικά που θέλει να προσδώσει στον νέο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ εξήγησε τη φόρμουλα λειτουργίας του αντιπολιτευτικού έργου του κόμματος, αφού ο ίδιος δεν διαθέτει βουλευτική ιδιότητα.

«Στο κοινοβούλιο εσείς θα δίνετε την καθημερινά τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κι εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να χτίσουμε μια κινηματική δυναμική θα προσθέτει και δεν θα αφαιρεί πολιτικά» περιέγραψε, ενώ παρέθεσε τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα για την επόμενη μέρα: «Ενότητα, πρόταση, δράση».

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…