Newsroom

Newsroom

"Οι ακτιβιστές" άρχισαν τη δράση τους στη Θεσσαλονίκη

“Είμαστε οι Ακτιβιστές”… …Μέσα σ’ αυτή τη φράση ο καθένας μας μπορεί να βρει κάτι που τον εκφράζει. Έναν τρόπο…

aktivistes

“Είμαστε οι Ακτιβιστές”…

…Μέσα σ’ αυτή τη φράση ο καθένας μας μπορεί να βρει κάτι που τον εκφράζει. Έναν τρόπο να προσφέρει, να προσπαθήσει, να βοηθήσει να αλλάξει κάτι. Όχι μόνος του,όλοι μαζί.
Ακόμη και αυτό το όνομά μας, ταμπού για την ελληνική κοινωνία, στιγματισμένο με έναν αρνητισμό προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα. Να είσαι ακτιβιστής σημαίνει να είσαι ενεργός, όχι να σπας και να ρημάζεις. Ποιοί είμαστε λοιπόν; Μια ομάδα νέων. Ξεκινήσαμε από την Θεσσαλονίκη και έχουμε ήδη παραρτήματα στο Μαυροβούνιο, την Σερβία και την Ρουμανία. Σύντομα ξεκινούν την δράση τους οι ομάδες μας σε Αλβανία και Τουρκία. Κεντρική μας δράση: Η κοινωνία πολιτών. Και ουσιαστικά η έλλειψή της. Προσπαθούμε λοιπόν να εντάξουμε την έννοια αυτή στην καθημερινότητά μας. να εξηγήσουμε ότι πολιτικά ενεργός πολίτης δεν είναι αυτός που ασχολείται με τα πολιτικά κόμματα και ψηφίζει μια φορά στα 4 χρόνια. Πολιτικά ενεργός είναι ένας πολίτης που έχει γνώση και ενασχόληση καθημερινή με τα καλώς και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας στην οποία είναι μέλος. Στοχεύουμε στους νέους, σε όσους βρίσκονται κοντά στους νέους με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά και σε όλους αυτούς που ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ακόμη νέοι. Προσπαθούμε να τους ευαισθητοποιήσουμε, να τους δώσουμε απτούς λόγους για ενασχόληση με την ουσία της πολιτικής, την κοινωνική ένταξη και προσφορά, τον εθελοντισμό. Πάνω από όλα όμως θέλουμε όλοι οι νέοι να πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν αυτή την κοινωνία, να την φτιάξουν όπως πρέπει και να προσπαθούν προς την κατεύθυνση αυτή. και τους καλούμε να το κάνουν αυτό μαζί μας. να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Αυτή την περίοδο η κεντρική καμπάνια μας αφορά την διαφθορά. Μία μία οι πόλεις των Βαλκανίων στέλνουμε το μήνυμα κατά της διαφθοράς! Η αρχή έγινε στην Θεσσαλονίκη όπου 100 και πλέον πολίτες ενδιαφέρθηκαν, είπαν την γνώμη τους για το “τι είναι για τον καθένα μας η διαφθορά” και πως μπορούμε να την πατάξουμε προτείνοντας βιώσιμες λύσεις…Μια λύση την φορά θα μας φέρει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
http://www.youtube.com/watch?v=5aQa4JJKuJo
Οι απόψεις όλως των πολιτών καταγράφονται με σκοπό να τις συγκεντρώσουμε και έχοντας αυτές ως βάση να προτείνουμε τις αντίστοιχες λύσεις. Μπορείτε να μας στείλετε την δική σας άποψη για την διαφθορά στο [email protected] ἠ να μας βρείτε στο facebook (μπορείς να βάλεις αυτό σαν λινκ https://www.facebook.com/theactivests ) ή στο twitter ( https://twitter.com/TheActivests ) Αυτή είναι και η ουσιαστική μας διαφορά από πολλές άλλες οργανώσεις. Είμαστε ακτιβιστές, ενεργοί όχι μόνο στην ουσία της εύρεσης των προβλημάτων αλλά κυρίως στην πρόταση λύσεων. Βιώσιμες και εφικτές. Δεν είναι δυνατόν μόνο να βλέπουμε τα κακώς κείμενα, πρέπει και να έχουμε έναν τρόπο αντιπετωπισής τους. Σε δήλωσή της η πρόεδρος Ιωάννα Φωτοπούλου είπε: Όταν ξεκίνησε στο μυαλό μου η ιδέα για την δημιουργία αυτής της ομάδας ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που είναι σήμερα. Γιατί 30 εκπληκτικοί άνθρωποι μοιράστηκαν το πάθος τους, τους φόβους και τις ιδέες τους. Και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά να είναι τα παραδείγματα των όσων πρεσβεύουμε σαν ομάδα. Και τους ευχαριστώ αληθινά. Ολοι μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος… Ας το κάνουμε!

https://www.facebook.com/theactivests

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…