Newsroom

Newsroom

Οι φασιστικές πολιτοφυλακές εναντίον μεταναστών είναι ήδη εδώ (video)

Αφιέρωμα τοπικού μέσου στον Έβρο, σε πολίτες με καραμπίνες στους ώμους που δηλώνουν έτοιμοι να εμποδίσουν με κάθε μέσο τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

5049714 1

Ήταν θέμα χρόνου, όταν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνουν λόγο για εισβολή και ασύμμετρη απειλή εναντίον της χώρας και του έθνους, να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες φασιστικές πολιτοφυλακές.

Τοπικό μέσο στον Έβρο πραγματοποίησε ρεπορτάζ που όχι απλά καταγράφει αλλά εγκωμιάζει απλούς πολίτες οπλισμένους με καραμπίνες να μιλούν για τις περιπολίες και για την ανάγκη αντιμετώπισης των ξένων εισβολέων.

«Άγρυπνοι φρουροί οι κάτοικοι του νοτίου Έβρου, καθημερινά φυλάνε τα περάσματα στον ποταμό, συνδράμοντας έτσι στο έργο του στρατού και τις αστυνομίας. Με τις καραμπίνες τους επ’ ώμου, δηλώνουν περήφανα πως ο Έβρος δεν πέφτει, αν δεν πέσουν πρώτα αυτοί», είναι η περιγραφή που γίνεται μέσα στο ρεπορτάζ για την ακροδεξιά συμμορία και φυσικά συνοδεύεται και από εθνικιστικές κορώνες περί… «ακμαίου ηθικού και άγρυπνων φρουρών».

Σε ότι αφορά τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της ακροδεξιάς φάρσας, οι δηλώσεις τους πραγματικά προκαλούν και εξοργίζουν. Με παραστρατιωτική εμφάνιση και με κρεμασμένες καραμπίνες στους ώμους δηλώνουν:

«Φυλάμε να μην περάσουν οι Πακιστανοί και όποιοι είναι»

«Από την πρώτη μέρα στεκόμαστε εδώ για να μην περάσουν. Πάμε στο σπίτι μόνο για να φάμε και μετά ξανά εδώ, όλη τη μέρα»

«Γέμισαν τα νησιά και όλος ο κόσμος με αυτούς. Μπλέξαμε με αυτούς»

«Ο στρατός και αυτός όλη μέρα μαζί μας, στο πόδι»

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…