Newsroom

Newsroom

Οι άγνωστοι υποκινητές είναι το νέο αφήγημα της κυβέρνησης για την Μόρια

Πρώτα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά οι ΜΚΟ, τώρα οι …άγνωστοι υποκινητές. Η κυβέρνηση αναζητά αιτίες και υπεύθυνους για την αναταραχή στη Μυτιλήνη που μπορεί να εξελιχθεί σε «εμφύλιο» ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες με τους κατοίκους του νησιού.

προσφυγες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνούμενη να δεχθεί τις δικές της τεράστιες ευθύνες που η ίδια ξεκίνησε  εδώ και 8 μήνες το μόνο που έχει  καταφέρει είναι να φέρει το απόλυτο χάος στην Μόρια, καθώς καλλιέργησαν με τη ρητορική μίσους μια καθολική άρνηση των τοπικών κοινωνιών στα νησιά και την ενδοχώρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει καμία λύση παρότι προεκλογικά είχε δηλώσει έτοιμη ότι θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα. Λες και το μεταναστευτικό είναι κάτι που λύνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Εκτός αν εννοούσε ως λύση το πλωτό φράγμα.  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει πλέον ανίκανη να κάνει το οτιδήποτε ενώ η κατάσταση στη Μυτιλήνη παραμένει τεταμένη με τους πρόσφυγες να ζητούν να φύγουν από το νησί, κάτι που θέλουν και οι κάτοικοι που δικαιολογημένα ανησυχούν. Αλλά και εκεί συναντούν  προβλήματα από το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη, καθώς του κάθονται μια χαρά για τους χρησιμοποιεί ως αφήγημα ότι εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης, ρίχνοντας την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης επάνω τους.  

Πρώτα τους έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά οι ΜΚΟ, τώρα αυτοί οι …άγνωστοι υποκινητές

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…