Newsroom

Newsroom

«Οι άγιοι προστάτεψαν την Ελλάδα»… Ο Μουμτζής γράφει για τα δυο χρόνια ΝΔ, αλλά μάλλον τρολάρει

Γέλια μέχρι δακρύων με το γενέθλιο δωράκι του Σάκη Μουμτζή στον Μητσοτάκη 

5313742

«Κανονικά η ημέρα που οι άγιοι προστάτεψαν την Ελλάδα ήταν εκείνη που εκλέχτηκε αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Με αυτήν την εμβληματική πρόταση ξεκινά το αφιέρωμα του αρθρογράφου του Liberal, Σάκη Μουμτζή, στον πρωθυπουργό και στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρο το κείμενο είναι κάτι παραπάνω από ξεκαρδιστικό. Για την ακρίβεια άνετα κατατάσσεται στην κατηγορία του τρολαρίσματος και πραγματικά είναι κρίμα που ο αρθρογράφος δεν αξιοποιεί και αυτήν την πλευρά των ικανοτήτων του.

Και επειδή μπορεί να μην έγινε αρκετά σαφές από την εισαγωγή του πονήματος, ο Μουμτζής λίγο πριν το τέλος μας το υπενθυμίζει εκ νέου… «άγιο είχαμε» που μας κυβερνά ο Μητσοτάκης.

A.. και κάτι τελευταίο, μια τελευταία «υπόκλιση» του αρθρογράφου στον μεγάλο ηγέτη. «Μακριά από γκρίνιες και μουρμούρες που προέρχονται κυρίως από αυτούς που «κάτι» περίμεναν και δεν το έλαβαν τελικά, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, τα χοντρά γράμματα, δεν μπορεί παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο. Αυτό άλλωστε πιστοποιούν και όλες οι δημοσκοπήσεις», γράφει ο Σάκης Μουμτζής.

Το άρθρο έχει τον τίλο «7 Iουλίου 2019, ευτυχώς…» και πραγματικά αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο:

«Κανονικά η ημέρα που οι άγιοι προστάτεψαν την Ελλάδα ήταν εκείνη που εκλέχτηκε αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα σε τρεις μήνες από την εκλογή του, πήρε η Νέα Δημοκρατία δημοσκοπικό προβάδισμα που δεν το έχασε μέχρι και σήμερα, ενώ έχουν μεσολαβήσει τέσσερις νικηφόρες αναμετρήσεις.

Από τα τέλη της άνοιξης του 2016 φαινόταν πως το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα άλλαζε. Ας μη λησμονούμε πως πριν από εφτά περίπου μήνες (Σεπτέμβριος 2015) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγάγει μια σημαντική εκλογική νίκη, παρά το γεγονός πως διασπάσθηκε και υπέγραψε το τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που καλλιεργούσε επί τέσσερα χρόνια. Προφανώς ένα σημαντικό μέρος των πολιτών εξακολουθούσε να χρεώνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας λάθη του παρελθόντος.

Η εκλογή στην ηγεσία της ενός νέου ανθρώπου, που «ψήθηκε» πολιτικά μέσα στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αντιμετωπίσθηκε από τους πολίτες ως ένα νέο ξεκίνημα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης αποτέλεσε την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την παράταξη που κουβαλούσε το βάρος της διακυβέρνησης του 2007 – 2009.

Όλη αυτή η πορεία κορυφώθηκε με τη μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές του 2019 και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όταν σχεδόν ολόκληρος ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε μπλε.

Ο Α. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς οι συνεργάτες του τον είχαν πείσει πως οι διαφορές θα ήταν οριακές. Έτσι, το ίδιο βράδυ, εν θερμώ, αποφάσισε τη διενέργεια εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου 2019. Ήταν το δεύτερο μεγάλο λάθος του. Το πρώτο ήταν πως πίστεψε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις ήταν κατασκευασμένες και έτσι προσέδωσε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Η ήττα ήταν αναμενόμενη, αν και όχι στην προσδοκώμενη έκταση. Υπήρξε συσπείρωση στις 7 Ιουλίου 2019 και κυρίως προσέλευση την τελευταία στιγμή νέων που κινητοποιήθηκαν για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί επιτεύχθηκε παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν δίστασαν να παραβιάσουν ακόμα και το Σύνταγμα με την σκευωρία Novartis. Aς σημειωθεί πως μέχρι το 2015 ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία διανοήθηκαν να παραβιάσουν το Σύνταγμα για να αποτρέψουν την εκλογική τους ήττα. Μετά το 2015 μεθοδεύτηκαν κινήσεις που αποσκοπούσαν στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Έγινε προσπάθεια οι επικείμενες εκλογές να διεξαχθούν με προφυλακισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Σήμερα, ακριβώς δύο χρόνια μετά, κάνοντας μια αποτίμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων και συνεκτιμώντας τις απρόβλεπτες καταστάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση, μπορούμε να ξαναπούμε πως «άγιο είχαμε». Μακριά από γκρίνιες και μουρμούρες που προέρχονται κυρίως από αυτούς που «κάτι» περίμεναν και δεν το έλαβαν τελικά, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, τα χοντρά γράμματα, δεν μπορεί παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο. Αυτό άλλωστε πιστοποιούν και όλες οι δημοσκοπήσεις.

Έτσι η κυβέρνηση εισέρχεται στο άλλο μισό της θητείας της με σχεδόν ανέπαφο το πολιτικό της κεφάλαιο, ώστε τις μάχες για τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές να τις δώσει από πιο ισχυρές και ανθεκτικές θέσεις».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…