Newsroom

Newsroom

Οι αερολέσχες στην μάχη κατά των πυρκαγιών

Τα αεροπλάνα των αερολεσχών ρίχνονται στον αγώνα του εντοπισμού των πυρκαγιών.

577a2d4c1dc524e7748b4867

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, την Τρίτη 5 Ιουλίου στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας θα γίνει η σχετική υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΓΕΑ-Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο koutipandoras.gr ο Γραμματέας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Αντώνης Παπαδόπουλος, το όλο πρόγραμμα θα είναι υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που θα προμηθεύει τα ελαφρά αεροσκάφη των αερολεσχών με τα καύσιμα που θα απαιτούνται για αυτές τις πτήσεις.

Η ενασχόληση των χειριστών και η επιδιόρθωση τυχόν βλαβών στα αεροσκάφη θα είναι το μέρος της προσφοράς της Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα αυτό.

Όπως μας τονίστηκε ανάλογη συνεργασία είχε υπάρξει και την περίοδο 1998-2001 με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία ανάλογα με τα παραστατικά που της προσκόμιζαν οι αερολέσχες τους παρείχε τα χρήματα για τα καύσιμα που είχαν καταναλώσει.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πληγές, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκρινε πιο οικονομικό να απασχολεί ελαφρά αεροσκάφη των αερολεσχών, για τον εντοπισμό εστιών πυρκαγιών και τον μετέπειτα συντονισμό των αεροπορικών δυνάμεων που μετέχουν στην καταπολέμηση των εστιών, αντί για μεγαλύτερα αεροπλάνα των οποίων και τα καύσιμα αλλά και η συντήρηση κοστίζει πολλαπλάσια.