Οι 157+1 χειραψίες του Κ. Μητσοτάκη – Ποια ήταν η πιο άβολη και ψυχρή της βραδιάς (video)

Μια... παρολίγον υπουργός φαίνεται πως του έδωσε το χέρι περισσότερο από υποχρέωση, παρά από ειλικρινή διάθεση συγχαρητηρίων

4860245

Με 158 ψήφους υπέρ της κυβέρνησης έκλεισε χθες, όπως ήταν αναμενόμενο, η τριήμερη συζήτηση στη βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που έλαβε βεβαίως την ψήφο εμπιστοσύνης και τη δεδηλωμένη της βουλής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, οι 158 βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να σφίξουν το χέρι του προέδρου τους Κυριάκου Μητσοτάκη, διαμορφώνοντας πρωτοφανείς… ουρές εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής.

Ομολογουμένως, μια ευχάριστη στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που την περίμενε εδώ και αρκετά χρόνια.

Όμως ανάμεσα στις ευχές, τα «συγχαρητήρια» και τις θερμές χειραψίες, μεσολάβησε και μια στιγμή απόλυτης… ψύχρας. Αν και χωρίς φυσικό ήχο, η κάμερα του καναλιού της βουλής κατέγραψε τη στιγμή που η Όλγα Κεφαλογιάννη με την οποία έχει επέλθει σοβαρή κρίση στις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης, βρέθηκε δίπλα του για να τον συγχαρεί, μάλλον περισσότερο από υποχρέωση, παρά από ειλικρινή διάθεση.

Η κ. Κεφαλογιάννη χρειάστηκε να περιμένει μερικά -άβολα- δευτερόλεπτα που μάλλον της φάνηκαν αιώνας, μέχρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χαιρετίσει μερικούς από τους υπουργούς του (ω, τι ειρωνία). Όμως η αναμονή για τη χειραψία σίγουρα κράτησε περισσότερο χρόνο από την ίδια τη χειραψία, αφού όπως φαίνεται στο βίντεο, δε θα μπορούσε να είναι πιο ψυχρή, αγέλαστη και άβολη μεταξύ των δύο πολιτικών.

Το κανάλι της βουλής, το οποίο είχε ήδη ρίξει τίτλους τέλους, δεν μετέδιδε φυσικό ήχο εκείνη τη στιγμή. Όμως μάλλον δε θα ακούγαμε και πολλά αφού Μητσοτάκης και Κεφαλογιάννη δεν αντάλλαξαν παρά ελάχιστες λέξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ρήξη μεταξύ της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επέλθει με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να μη συνενώσει τελικά τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού κάτω από την πολιτική ηγεσία της κ. Κεφαλογιάννη, όπως φερεται να είχε δεσμευτεί προεκλογικά στην ίδια.

Έτσι, όταν της πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού χωρίς να έχει και το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, η κ. Κεφαλογιάννη αρνήθηκε προκαλώντας τριγμούς, αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…