Οχτώ χρόνια "ναι, αλλά για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτα"

Κατά τη διάρκεια μίας από τις πιο μεγαλειώδεις και μαζικές πορείες που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα, την 5η Μαΐου του 2010, κάποιοι αποφάσιζαν να δολοφονήσουν φρικτά, τρεις εργαζόμενους της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου. Την -έγκυο- Αγγελική Παπαθανασοπούλου, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη και την Παρασκευή Ζούλια. Οι παρακρατικοί φυσικοί αυτουργοί, πολύ βολικά, δε βρέθηκαν ποτέ. Αυτοί που όμως καταδικάστηκαν ως ένοχοι ήταν τρία στελέχη της εργοδότριας τράπεζας.

5aedc6f51dc524031b8b45fa

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Ναι, αλλά για τη Marfin δε λέτε”, λοιπόν σήμερα.

Η ημέρα όπου ακροδεξιοί και σύσσωμο το “μέτωπο της λογικής”, βεβηλώνουν τους δολοφονημένους νεκρούς της Marfin και διαγωνίζονται για το ποιος θα αποκομίσει περισσότερο πολιτικό όφελος πάνω στο αίμα των αθώων θυμάτων.

Η ημέρα όπου, επί οχτώ συναπτά έτη, οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Θάνος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Ηλίας Κασιδιάρης και άλλοι μεγάλοι αγωνιστές της δημοκρατίας, σπέρνουν μίσος, σπέκουλα, εμφύλιο και σαθρές κατηγορίες κατά της αριστεράς. Που καπηλεύονται σαν κοινοί τυμβωρύχοι τη δολοφονία τριών ανθρώπων -η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος- και τον πόνο των οικογενειών τους.

8 χρόνια μετά, το “μέτωπο της λογικής” χέρι-χέρι με την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση, ακόμα προσπαθούν να “ψαρέψουν” στα θολά νερά του φόβου, του συντηρητισμού του μικροαστού νοικοκυραίου και της μαζικής υστερίας που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Tους δολοφόνησαν γιατί επέλεξαν να εργάζονται και όχι να διαδηλώνουν ενάντια στα μνημόνια“, είναι το φετινό, μακάβριο σλόγκαν προσβολής νεκρών που επέλεξε το χρεοκοπημένο οικονομικά και ηθικά, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αυτό, μεταξύ άλλων “τεράτων”, έγραψαν στο Twitter σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί τον αντιπρόεδρο… και προσωπική του επιλογή, Άδωνη Γεωργιάδη. Τον ίδιο πολιτικό που περιέγραφε πως μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου “έβραζε” και ηθελε να βγει να υπερασπιστεί στα κανάλια τον δολοφόνο Κορκονέα και την ελληνική αστυνομία, αλλά δεν τον άφησε ο Καρατζαφερης.


8 χρόνια μετά και οι μόνοι που έχουν καταδικαστεί είναι τρία στελέχη της εργοδότριας τράπεζας, που εξανάγκασε, υπό την απειλή της απόλυσης, τους δολοφονημένους υπαλλήλους της, να εργαστούν. Εργάζονταν γιατί αν απεργούσαν θα απολύονταν, είχε αναφερθεί στο δικαστήριο, από μάρτυρες της υπόθεσης.

Οι εργαζόμενοι παρακάλαγαν τα αφεντικά τους να κλείσουν το κατάστημα και τα κεντρικά λέγανε να μείνουν εκεί, χωρίς πυρασφάλεια, γιατί κοστίζει… αυτή είναι η απάντηση στο “Ναι, αλλά για τη Marfin, δε λέτε τίποτα“. 

Ούτε “ναι”, ούτε “αλλά”.

ΥΓ. Να μη ξεχάσουμε φυσικά και την τηλεοπτική φρίκη των ημερών. Το Δελτίο του ΣΚΑΙ, που λογόκρινε και “πετσόκοψε“, εν πλήρη γνώσει, την ανακοίνωση της οικογένειας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η οποία και κατηγορούσε ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, τους υπεύθυνους της εργοδότριας τράπεζας, Marfin, του Ανδρέα Βγενόπουλου. 

«Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο», έγραφε η ανακοίνωση.

Δείτε τώρα, παρακάτω, τι διάβασαν στο Δελτίο του ΣΚΑΙ, με παρουσιαστή τότε, το Νίκο Ευαγγελάτο:


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…