Όχι σαν την Siemens

Δεν ξέρω σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση της Novartis. Διαβάζω όμως ότι σύντομα έρχονται ποινικές διώξεις κατά πολιτικών προσώπων. Μπορώ έτσι να εξηγήσω τον πανικό ορισμένων εκ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

Τάσος Παππάς 08/02/2019 | 14:58

Βλέπω επίσης γνωστούς δικηγόρους, ξέρετε απ' αυτούς που ψαρεύουν πελατεία εμφανιζόμενοι συνεχώς στα τηλεοπτικά πάνελ, να διατυπώνουν άποψη με ύφος πολλών καρδιναλίων για το αν πρέπει ή όχι να απαγγελθούν κατηγορίες για συγκεκριμένα αδικήματα και ταυτοχρόνως να προειδοποιούν εισαγγελείς και δικαστές να μην προβούν σε πράξεις που κατά τη γνώμη τους υπονομεύουν το κράτος δικαίου.

Είναι οι ίδιοι που σε άλλες περιπτώσεις είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση για ωμές παρεμβάσεις, για χυδαία απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, για κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών και κυρίως για συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθεί δικαστικό παρακράτος. Σήμερα δεν διστάζουν να κάνουν ό,τι αποδοκίμαζαν.

Το θέμα είναι ότι η ψιθυρολογία που επικρατεί γύρω από την επίμαχη υπόθεση βλάπτει τη Δικαιοσύνη (η καθυστέρηση δημιουργεί υποψίες), βλάπτει την πολιτική (η διακίνηση βιτριολικών φημών ευνοεί την αντίληψη περί συλλογικής ευθύνης), βλάπτει τους αθώους (μπαίνουν στο κάδρο με τους διεφθαρμένους) και επιτρέπει στους επιτήδειους να παίζουν βρόμικα παιχνίδια για να θολώσουν τα νερά και να καλύψουν τις πομπές τους.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλη μία εκκρεμότητα τύπου Siemens. Να μην δούμε δηλαδή την υπόθεση της Novartis να σέρνεται επί χρόνια και να δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr