«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Οι κάτοικοι της ιστορικής γειτονιάς ξεσηκώνονται κατά της προοπτικής σταθμού στην πλατεία

Προαναγγέλλουν αγώνα για να μη γίνει το μετρό στην πλατεία οι κάτοικοι

NewsRoom 02/07/2021 | 20:35

Ανοιχτή συνέλευση με στόχο να εμποδίσουν τη δημιουργία σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, δημιούργησαν οι κάτοικοι της ιστορικής γειτονιάς του κέντρου, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για μια δημόσια συγκοινωνία που εξυπηρετεί τους χρήστες της, αλλά για ένα έργο που επιβάλλει στη γειτονιά μας μια «ανάπτυξη» που σίγουρα δε μας αφορά». 

«Η πλατεία Εξαρχείων είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους δημόσιους χώρους της περιοχής. Είναι ο κοινωνικός πυρήνας μιας ιστορικής γειτονίας παρά την εγκατάλειψή της από τον Δήμο και τη συγκυριακή εξάπλωση αντικοινωνικών πρακτικών. Δε θα επιτρέψουμε την καταστροφή της γειτονιάς μας. Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τους ελεύθερους χώρους μας, το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια εκεί που εμείς έχουμε επιλέξει. Με εκδηλώσεις, συζητήσεις, κινητοποιήσεις λέμε... ΟΧΙ μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε νέο λογαριασμό που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό στο Twitter, τονίζεται ότι «με βάση τα σχέδια της Αττικό Μετρό τα δέντρα θα κοπούν, ο ελεύθερος χώρος θα καταληφθεί από εισόδους/εξόδους, σκάλες, εξαερισμούς, ενώ η έλλειψη ουσιαστικής σύνδεσης με υπέργεια συγκοινωνία και χώρο πάρκινγκ θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος και θα κάνει τη ζωή μας αβίωτη. Η πλατεία μετατρέπεται από δημόσιος χώρος συνάντησης, αποκλειστικά σε χώρο κίνησης. Για 8 χρόνια τουλάχιστον θα κυριαρχούν ο θόρυβος, η σκόνη και η κυκλοφοριακή επιβάρυνση, ενώ πιθανό είναι το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών της περιοχής».