Newsroom

Newsroom

Όχι κι απο Μπουτάρη στις 18 Μαΐου

Αντίθετος στη διεξαγωγή του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, δηλαδή στις 18 αντί στις…

boutaris

Αντίθετος στη διεξαγωγή του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, δηλαδή στις 18 αντί στις 25 Μαΐου, δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Καταλογίζει μάλιστα προσπάθεια υποβιβασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε «εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών».

«Δεν κατανοώ γιατί τόση σπουδή από πλευράς της κυβέρνησης να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από εκείνη των Ευρωεκλογών, εφόσον στον Καλλικράτη αναφέρεται ρητά πως οι δύο εκλογικές κάλπες θα πρέπει να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα εξέφρασε τον φόβο ότι «αν τυχόν οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνουν πράξη» για άλλη μια φορά η κυβέρνηση «θα βρεθεί μόνο στα λόγια να ρητορεύει υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Στην πράξη», πρόσθεσε, «θα την έχει υποβιβάσει σε άλλο ένα εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών. Χώρια που θα θέσει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της εκλογικής αναμέτρησης».

Πηγή: ΑΜΠΕ