Newsroom

Newsroom

Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της προέδρου στην Αργεντινή

Στους δρόμους βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις μεγαλύτερες πόλεις της Αργεντινής, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά της πολιτικής…

Στους δρόμους βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις μεγαλύτερες πόλεις της Αργεντινής, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά της πολιτικής που ακολουθεί η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντες, ξυπνώντας μνήμες από την περίοδο 2001-2002.

Η κεντροαριστερή ηγέτιδα επανεκλέχθηκε με ευκολία πριν από ένα χρόνο, από τότε ωστόσο η δημοτικότητά της έχει παρουσιάσει φθίνουσα πορεία. Και αυτό διότι η επιβολή περιορισμών στην αγορά δολαρίων αλλά και οι περιορισμένες εισαγωγές φέτος έχουν προκαλέσει οικονομική επιβράδυνση.

Ωστόσο η οικονομική δυσπραγία δεν ήταν και η μοναδική αιτία. Η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 25%, ενώ το ενδεχόμενο να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να επιτραπεί στη Φερνάντες να διεκδικήσει μία τρίτη θητεία προκαλούν επίσης αναταραχή.

Οι διαδηλωτές σε όλες τις γειτονιές του Μπουένος Αιρες, κρατώντας πανό, απαίτησαν χθες ελευθερία και διαφάνεια, ζήτησαν να μπει τέλος στο έγκλημα και στη διαφθορά.