«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η offshore του ελληνικού Δημοσίου»

«Offshore του ελληνικού Δημοσίου και των ρουσφετιών» χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ η εισαγγελέας στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης

keelpno

Αυτό είπε επί λέξει σήμερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ολοκληρώνοντας την πρότασή της στην πολύκροτη δίκη για το «πάρτι» που διεξαγόταν επί χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Και το τελευταίο σκέλος της εισαγγελικής πρότασης, το οποίο αφορούσε τις 140 παράνομες προσλήψεις ήταν καταδικαστικό για όλους τους κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για την υπόθεση των 140 παράνομων ρουσφετοπροσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ των: Άγγελου Χατζάκη (πρώην πρόεδρο του Δ.Σ), Όλγας Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) και Ελένης Λιάκουρα (πρώην γραμματέα). Παρά το γεγονός ότι ο πρώην ισόβιος διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου δεν κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελέας τον τοποθέτησε στο κάδρο λέγοντας πως διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αυτήν εν γνώσει του. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που ήταν άκρως αναλυτική και εξονυχιστική, οι προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2005 ήταν παράνομες, καθώς δεν ακολουθήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία. Μάλιστα, όπως είπε η εισαγγελέας μια εκ των κατηγορουμένων ανέλαβε να διεκπεραιώσει κατευθείαν τα ρουσφέτια από το υπουργείο στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι προσλήψεις ήταν πολιτική επιλογή και οι κατηγορούμενοι έδρασαν ως τα εκτελεστικά όργανα».

Πηγή: documentonews.gr