Newsroom

Newsroom

Θετικοί και αισιόδοξοι οι περιφερειάρχες της νησιωτικής Ελλάδας στην σύσκεψη με τον υπ. Ναυτιλίας

Θετικοί και αισιόδοξοι ότι θα ληφθούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τα προβλήματα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά, δήλωσε η πλειοψηφία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειρχών που συμμετείχαν στην σύσκεψη για την συγκρότηση της νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

585135ec1dc524ea268b45d3

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Γιώργος Πατούλης τόνισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όποια συνάντηση γίνεται είναι θετική, αρκεί τα αποτελέσματα να τηρούνται. Και θεωρούμε ότι για τη νησιωτική Ελλάδα θα πρέπει δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η νησιωτικότητα δεν είναι πρόβλημα, Είναι ευκαιρία, ανάπτυξη για την χώρα. Αρκεί να το καταλάβουμε, κι έμπρακτη νομοθετική εξουσία να το καταλάβει και να το πράξει».

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου είπε ότι «οι άνθρωποι στο Αιγαίοι που ζούνε και λειτουργούν κάθε μέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την γεωγραφικότητα του χώρου και την νησιωτικότητα. Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση που λαμβάνεται προκειμένου να διευκολύνει την ζωή των ανθρώπων στα νησιά μας, είναι ένα θετικό βήμα για την δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας».

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος επεσήμανε ότι «η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Νίσυρο και στην Τήλο και το περιεχόμενο των δεσμεύσεών του και των εξαγγελιών του είναι ένα θετικό βήμα για την πορεία και την κατάκτηση των στόχων μας.

Ο αγώνας είναι μακρύς και διαρκής μέχρι να γίνει συνείδηση η νησιωτικήτητα της Ελλάδας να γίνει μέρος κάθε διοικητικής νομοθετικής πολιτικής κυβερνητικής απόφασης. Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ακόμη πολλές προσπάθειες. Δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες λογικές και μετά θα πάμε στα οικονομικά μέτρα. Αν το κράτος των Αθηνών αγαπήσει τη νησιωτική Ελλάδα θα ξεπεράσει τα διάφορα προβλήματα».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…