Θετική κατάληξη για την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος προανήγγειλε ο Σταθάκης

Την γρήγορη και θετική έκβαση της επένδυσης στην Ακαδημία Πλάτωνος εκτίμησε ο Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σύντομα θα εκδοθεί και θα αποσταλεί στο ΣτΕ προκειμένου να εγκριθεί, στηλιτεύοντας παράλληλα τους χειρισμούς της ΝΔ επί του θέματος.

59b647fb1dc5247d2f8b4748

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Γρήγορα θα καταλήξουμε θετικά» τόνισε ο κ. Σταθάκης για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την BlackRock σχετικά με την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου. Η συζήτηση αφορά  τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, καθώς -όπως είπε ο υπουργός- η κυβέρνηση δέσμευσε τους επενδυτές να συμπεριληφθούν σε αυτά η κάλυψη του κόστους της απαλλοτρίωσης, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και η αναβάθμιση του χώρου πρασίνου με έξοδα της εταιρίας. «Εκκρεμεί η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας επειδή υπάρχουν μερικά νομικά θέματα μιας και θέλουμε 100% κατοχύρωση και στα 3 αυτά θέματα» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός αποκάλεσε «τραγωδία» τους χειρισμούς της ΝΔ για την επένδυση, αφού δύο φορές το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα επί κυβερνήσεως ΝΔ απορρίφθηκε ως μη νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το σ/ν για τα αυθαίρετα

Στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος». Πέρα από τα κόμματα της συμπολίτευσης, το νομοσχέδιο υπερψήφισε στην αρμόδια ΕΠιτροπή της Βουλής το Ποτάμι, ενώ η ΔΗΣΥ «επιφυλάχθηκε με τρόπο που “κλείνει” προς το ναι για την Ολομέλεια», όπως σημείωσαν υψηλόβαθμες πηγές. 

Διαβάστε επίσης: Διευκρινήσεις Σταθάκη για τον αριθμό των δόσεων του προστίμου για τα αυθαίρετα

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.