Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, βεγγαλικά, φωτιές και πέτρες έξω από το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης.

5847247d1dc52430568b47d2

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν στους χώρους του ΑΠΘ.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διεκοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατία, Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης.

Σύμφωνα με το voria.gr, αντιεξουσιαστές ανέβηκαν σε ταράτσα κτηρίου του ΑΠΘ απ’ όπου εκτόξευαν μολότοφ και βεγγαλικά στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επίσης, ομάδα ατόμων χρησιμοποιούσε ως «ορμητήριο» χώρους του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε μικροένταση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ στην οδό Ιασωνίδου ομάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσε μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα.






«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…