Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε δασική έκταση στη Νέα Ραιδεστό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλούνται κατοικίες.

5797acd21dc524943e8b4887

Στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook την καινούργια της μασκότ τον Χάγκα, που έχει τη μορφή του δικέφαλου αετού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικές ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία.

Η νέα μασκότ της ΑΕΚ παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο, καθώς προετοιμάζεται για τη γνωριμία της με τους οπαδούς της ΑΕΚ και ειδικά με τους μικρούς της φίλους στον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν την άλλη Πέμπτη 4 Αυγούστου. Ήδη έχει γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στα Σπάτα.

Αυτό είναι το όνομα που επέλεξαν με σχετική ψηφοφορία ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ποιος ήταν, όμως, ο Χάγκα; Ο αυτοκράτορας Κομνηνός, που είχε καταγωγή από την Παφλαγονία, θέλησε να μεταβάλει την επίσημη σημαία του κράτους, επιβάλλοντας ως κυρίαρχη παράσταση μία μυθική οντότητα της πατρίδας του, το αετόμορφο δικέφαλο θηρίο Χάγκα.

Το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικες ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία. Οι τοπικοί μύθοι διηγούνται για έναν γιγάντιο αετό με δύο κεφάλια που εύκολα σήκωνε έναν ολόκληρο ταύρο με τα νύχια του. Ο Χάγκα ήταν η προσωποποίηση της δύναμης, ενώ οι άνθρωποι συχνά στις προσευχές τους ζητούσαν την προστασία του.

Δείτε τις φωτογραφίες

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…