ΟΕΝΓΕ: Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας

Την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, με προτεραιότητα την επιστράτευση κλινών ΜΕΘ ζητά εκ νέου η ΟΕΝΓΕ, καθώς το «δημόσιο σύστημα Υγείας, δουλεύει στο «κόκκινο»», κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για ασθενείς αλλά και για προσωπικό.

meth 1

Με μελανά χρώματα περιγράφει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, τη διασωλήνωση «δεκάδων ασθενών» εκτός ΜΕΘ, ενώ ζητά την επίταξη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα.

«Το δημόσιο σύστημα Υγείας, δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουμε ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους.

Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν τον βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησηςαρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές Πρόνοιας και αλλού», σημειώνει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το Σισμανόγλειο, ο Ερυθρός Σταυρός ακόμα και κλινικές του Ογκολογικών Νοσοκομείων όπως του «Μεταξά». Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα», προσθέτει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν μάλιστα σε νέες κινητοποιήσεις: «Το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων μαζικών φορέων, όπως και πολλές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις και δήμους της χώρας δείχνουν τον δρόμο. Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων την Τρίτη 23 Μαρτίου στο Υπουργείο Υγείας στις 6:00 μ.μ. και έξω από τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Στο “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ” στον Πειραιά.

Στην “ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ” στους Αμπελόκηπους.

Στο “ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ” και στο “ΥΓΕΙΑ” στο Μαρούσι.

Στο “ΙΑΣΩ GENERAL” στο Χολαργό»,

Και ζητούν:

  • «Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Επισημαίνεται πως την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας έχουν ζητήσει τόσο σωματεία μέλη της ΟΕΝΓΕ, όπως η ΕΙΝΑΠ, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία επίσης καταγγέλλει την διασωλήνωση πολλών ασθενών εκτός ΜΕΘ, στην Αττική.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Screenshot 2024 04 20 213831

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να…

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

VOULI 5 5

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

kakokairia amf 1 1

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

temph 1

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

Τον εντοπισμό δείγματος ανθρώπινου γενετικού υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες του χώματος από…