Θέμα στους Financial Times η έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς για Στουρνάρα

Μέχρι τους Financial Times έφτασε η είδηση πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ερευνάται για πιθανές παραβάσεις σχετικά με τα καθήκοντά του.

5a12a5c31dc5242b1d8b4635

Πιο συγκεκριμένα, οι Financial Times αναφέρουν την προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς που αφορά επιλεκτικές διαρροές πορισμάτων, από τον κεντρικό τεραπεζίτη και που προκαλούν επιπτώσεις στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία. 

Τις διαρροές αυτές, είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό το Documento.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα γινόταν λόγο για δυσαρέσκεια προς τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα κύκλων του SSM (Single Supervisory Mechanism, Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός), δηλαδή του θεσμού που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και εποπτεύει τις τράπεζες, καθώς ο διοικητής δεν έχει καταφέρει να «εκπέμψει» και να μεταδώσει εμπιστοσύνη για το τραπεζικό σύστημα στην αγορά. Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται μια σειρά “αστοχιών” που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και αφορούν σε συνειδητές επιλογές με επιπτώσεις στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε σχετικά:

«Ιδιωτική» Δικαιοσύνη και Αστυνομία στις υπηρεσίες του Γιάννη Στουρνάρα

Τα αυτόφωρα είναι για την πλέμπα, όχι για έναν Στουρνάρα