Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας για όποιον δεν τον έχει ακούσει ξανά, υπήρξε ανέκαθεν ένας συντηρητικός δεξιός που τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενος την κρίση που πλήττει την Ευρώπη και όχι μόνο έχει μετατραπεί σ’ έναν σκληρό φασίστα που τα βάζει με τις πολιτικές της Ευρώπης αλλά πολύ περισσότερο τον ενοχλούν οι πρόσφυγες, εξ ου και υψώνει φράχτες στα σύνορα της πατρίδας του.

590c99211dc524c4508b45d0

Αν και ο ίδιος δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «φασίστας» -ο Όρμπαν ανήκει άλλωστε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στις τάξεις του οποίου ανήκει ως γνωστόν και η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- η πραγματικότητα και η… χαρά όπως λέει ο λαός, δεν μπορεί να κρυφτεί. Κάπως έτσι, ο ούγγρος πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει ευχαριστήρια επιστολή σε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος φυσικά στήριξε τις πολιτικές του ενώπιον των συναδέλφων του ευρωβουλευτών.

Ο Ελευθέριος Συναδινός, ο ευρωβουλευτής του δικού μας νεοναζιστικού μορφώματος, στις 26 Απριλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Ουγγαρία στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο ήταν παρόν ο Βίκτορ Όρμπαν, εκθείασε την πολιτική του λέγοντάς του και μπράβο επειδή δήθεν «αποφασίζει σύμφωνα με τα συμφέροντα του ουγγρικού έθνους παλεύοντας ενάντια στην ισλαμοποίηση και την παγκοσμιοποίηση». Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον χρυσαυγίτη βεβαίως.

Τι έκανε όμως ο κ. Όρμπαν; Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τη στήριξη του νεοναζί τ. στρατιωτικού ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής που του έστειλε μια γλοιώδη ευχαριστήρια επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων και αφού εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη, δηλώνει «ανοιχτός σε διάλογο και διαβούλευση, ώστε να διευκολύνω ένα εποικοδομητικό και δίκαιο διάλογο, πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Τι κοινό ενδιαφέρον μπορεί να έχει το μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη Χρυσή Αυγή δεν το γνωρίζουμε. Ας μας το απαντήσουν οι κεντροδεξιοί της Ευρώπης που δέχονται ανάμεσά τους ένα κεκαλυμμένο φασίστα που στέλνει ευχαριστήρια στους νεοναζί. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…