"Θέατρο πολιτικής δημαγωγίας" κατά τον Λοβέρδο η Προανακριτική για Γιάννο Παπαντωνίου και μίζες

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει δι΄ εμού ότι η πρόεδρός της δεν πρόκειται να συμμετάσχει σ' αυτά τα θέατρα μιας πολιτικής δημαγωγίας. Ο εθνικολαϊκισμός θα παίρνει την απάντησή του όπως εμείς επιλέγουμε», είναι η απάντηση που έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, αμέσως μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής.

57399ce81dc524976b8b46e4

Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού στη φράση της κυρίας Γεννηματά «επιστρέψαμε», ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Προφανώς έχουμε επιστρέψει και γι΄ αυτό ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται μαζί μας, ζητώντας συνεργασίες και κάνοντας προτάσεις λόγω και της δυσμενούς κατάστασης που έχουν περιπέσει και λόγω της συμπεριφοράς του εταίρου τους».

Αλλά και για τις αναφορές του κ. Τσίπρα στην εποχή Σημίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα «τώρα που είναι πρωθυπουργός και μαθαίνει τι σημαίνει να κυβερνάς αυτή την χώρα, όταν θα μπορέσει να κάνει επιτεύγματα όπως η ένταξη της χώρας στη νομισματική ζώνη, τον Συνήγορο του Πολίτη, τον Καποδίστρια και όλα όσα έχουν γίνει επί κυβερνήσεως Σημίτη τότε να ασκεί και την κριτική του».

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο έργο και την εξέλιξη της προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, περιέγραψε πως «όταν ο πρωθυπουργός μίλησε τον Μάρτιο για να συγκληθεί η Προανακριτική Επιτροπή είχε πει δύο πράγματα: Για τον κ. Παπαντωνίου είχε πει να γίνει η Προανακριτική για να τα πούμε όλα, για το χρηματιστήριο και χίλια δυο άλλα θέματα και στο τέλος είπε ότι ο κόσμος θα βλέπει, εννοώντας ότι ο κόσμος θα παρακολουθεί για να βγάζει τα συμπεράσματά του. Στη συνέχεια απερρίφθη η πρότασή μας να καλύπτονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής από το κανάλι της Βουλής και οι βουλευτές του πρότειναν από την πρώτη συνεδρίαση τη διαπίστωση της απόσβεσης της προθεσμίας της παραγραφής, όπως λέμε, και την αναρμοδιότητα. Έκανε μάλιστα η Επιτροπή οκτώ συνεδριάσεις εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν στο πόρισμα και οι δύο στα διαδικαστικά. Τρεις μόνο συνεδριάσεις για να υπάρξει φως».

«Άρα λοιπόν κοιτάξτε να οργανωθείτε και μετά να απευθύνεστε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη», προέτρεψε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

μπενιαμίν νετανιάχου

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

Το υπουργικό συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, το οποίο συγκλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ύστερα από…