Newsroom

Newsroom

«Οδύσσεια» για έγκυο στην Κρήτη – Δεν υπήρχε κρεβάτι σε ΜΕΘ σε ολόκληρο τον νομό Ηρακλείου

Xρειάστηκε η μεταφορά της στον Άγιο Νικόλαο, κι ενώ είχε χάσει πολύ αίμα - Σώθηκε από βέβαιο θάνατο, σύμφωνα με τους γιατρούς

5463967 1 1

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι μία 36χρονη γυναίκα, η οποία γεννούσε το δεύτερό της παιδί σε ιδιωτικό μαιευτήριο του Ηρακλείου, παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και να χρειαστεί άμεσα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που όμως δεν υπήρχε σε καμία διαθέσιμο κρεβάτι στον νομό και χρειάστηκε η μεταφορά της στον Άγιο Νικόλαο!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, από βέβαιο θάνατο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών, σώθηκε 36χρονη μητέρα από το Ηράκλειο μετά την άμεση επέμβαση του διευθυντή της ΜΕΘ Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ, σε συνεργασία με τον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής Θεόδωρο Κατάσο, τον μαιευτήρα Κώστα Τσελέπη, αλλά και όλο το προσωπικό της ΜΕΘ.

Η γυναίκα, η οποία γεννούσε το δεύτερό της παιδί σε ιδιωτικό μαιευτήριο του Ηρακλείου, παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και να χρειαστεί άμεσα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο και στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου αυτές τις μέρες δεν υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι, όποτε αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, το περιστατικό να αντιμετωπιστεί στον Άγιο Νικόλαο.

Τη μητέρα, η οποία είχε χάσει αρκετό αίμα, περίμενε όλη η ομάδα της ΜΕΘ, αλλά και οι μαιευτήρες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπου με αποτελεσματικές κινήσεις τη σταθεροποιήσαν. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τέτοια σοβαρά περιστατικά με επιτυχία. Μάλιστα, λόγω της υπερπληρότητας των ΜΕΘ του Ηρακλείου, στέλνονται συνέχεια περιστατικά στη ΜΕΘ Αγίου Νικολάου.

«Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι σήμερα, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε ΜΕΘ, ενώ όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έλεγε ότι έχει αυξήσει τις ΜΕΘ αριθμητικά, εντούτοις αρκετές στο νησί μας είναι κλειστές, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και του υπόλοιπου προσωπικού (μεταφορέων, καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, βοηθών θαλάμων, φυσιοθεραπευτών)», όπως καταγγέλλει στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης.

«Αυτή τη στιγμή, με την αύξηση των κρουσμάτων λόγω του κορωνοϊού και των ιώσεων, και το καλοκαίρι, με την αύξηση των τουριστών, στο νησί μας θα έπρεπε να λειτουργούν όλα τα κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας. Και αυτό για να συμβεί θα έπρεπε να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού, από τις ήδη υπάρχουσες προκηρύξεις που εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα. Θα πρέπει η κυβέρνηση να μην απολύσει τους ειδικευόμενους νοσηλευτές, που τέλος του Φλεβάρη απολύονται μετά από δύο χρόνια, που ουσιαστικά στήριξαν το ΕΣΥ. Και ταυτόχρονα να πάρουν προσωπικό από τις λίστες επικουρικού, που είτε υπάρχουν αυτοί οι εργαζόμενοι, είτε θα πρέπει να ανοίξουν νέες λίστες για άμεσα αποτελέσματα»…

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…