Οδομαχίες διαδηλωτών – Αστυνομίας στο Παρίσι στη σκιά του εργασιακού

Οδομαχίες σημάδεψαν τις πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι, όταν ομάδα περίπου 300 κουκουλοφόρων νεαρών άρχισε να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς.

572663c41dc524042d8b45a1

Οι άνδρες της Αστυνομίας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, όμως στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και η παραδοσιακή πορεία συνεχίστηκε.

Τα γαλλικά συνδικάτα χρησιμοποίησαν τις φετινές κινητοποιήσεις ως βάθρο για να διαμαρτυρηθούν για την εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία θα διευκολύνει τις απολύσεις και θα επιτρέπει σε εργοδότες να διαπραγματεύονται ωράρια με το προσωπικό τους.

Με την ανεργία να παραμένει πάνω από το 10%, η κυβέρνηση ελπίζει ότι το νέο νομικό πλαίσιο θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις χωρίς να ανησυχούν ότι δεν θα έχουν ευελιξία σε περίπτωση που αναγκαστούν να μειώσουν το προσωπικό τους. Τα συνδικάτα αντιτείνουν ότι πρόκειται για μία άδικη αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση πάντως έχει αποσαφηνίσει πως θα προχωρήσει στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου παρά τις λαϊκές αντιδράσεις. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στη Βουλή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 17.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση στο Παρίσι. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας, τοποθέτησε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 70.000.

Ειρηνικές κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως τη Νάντη, το Μπορντό και τη Μασσαλία. Η Αστυνομία υπολόγισε ότι σε ολόκληρη τη χώρα περίπου 80.000 άτομα έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…