Οδηγός ταξί με μεγάλη καρδιά ήταν ο εθελοντής Άλαν Χένιγκ που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές στη Συρία

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν την Παρασκευή έναν οδηγό ταξί από το Μάντσεστερ, έναν άνθρωπο με μεγάλη καρδιά που…

alan henning isis

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν την Παρασκευή έναν οδηγό ταξί από το Μάντσεστερ, έναν άνθρωπο με μεγάλη καρδιά που επιθυμούσε να βοηθήσει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ο 47χρονος πατέρας δυο εφήβων, Alan Henning είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους τζιχαντιστές τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συρία όπου είχε μεταβεί εθελοντικά μόνο και μόνο για να προσφέρει τη βοήθεια του σε ένα στρατόπεδο προσφύγων του αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Η περίπτωσή του είχε προκαλέσει σημαντική διεθνή κινητοποίηση, ιδιαίτερα από τη μουσουλμανική κοινότητα της Βρετανίας, ενώ η σύζυγός του συνέχιζε όλον αυτόν τον καιρό να ικετεύει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να σώσουν τον άντρα της με συνεχόμενα σπαραξικάρδια βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

Ο Henning ένας χαμογελαστός ευτραφής άντρας που είχε το προσωνύμιο «εργαλείο» για την εξαιρετική του σχέση με τις νέες τεχνολογίες. Συγκλονισμένος από τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, αποφάσισε εθελοντικά να ενταχθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσαν μουσουλμάνοι φίλοι του με την επωνυμία «Aid4Syria». Η οργάνωση τον τίτλο της οποία ο Henning είχε αποτυπώσει με δερματοστιξία στο μπράτσο του, μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, σε καταυλισμούς προσφύγων στη χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

« Ο Άλαν ήταν ένας άνθρωπος της συμπόνιας» είπε στο βρετανικό Γκάρντιαν ο Τζαμίλ Κασίμ επίσης, οδηγός ταξί στο Μάντσεστερ και ένας από τους διοργανωτές των ανθρωπιστικών αποστολών που συμμετείχε ο Henning. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου ο 47χρονος βρετανός ανθρωπιστής είχε κάνει τέσσερις επισκέψεις για παροχή βοήθειας στη Συρία.

Όπως είπε δε ο Κασίμ ο Henning επέμενε να συμμετάσχει και στην τελευταία ανθρωπιστική φάλαγγα πριν την απαγωγή του ενώ θα μπορούσε να περάσει ήρεμα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2013 με την οικογένειά του. «Θα μπορούσα να πω πολλές ιστορίες για τον Άλαν έναν μη μουσουλμάνο που βοήθησε μουσουλμάνους οι οποίοι υπέφεραν από αυτή τη σύγκρουση» πρόσθεσε ο Κασίμ.

Ο Henning περιγράφεται από τους φίλους ως «ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά», που είχε επίσης συμμετάσχει ενεργά στην συγκέντρωση κεφαλαίων για να σταλεί ιατρικός εξοπλισμός και επισιτιστική βοήθεια στη Συρία. Ο Alan Henning έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών στις 20 Δεκεμβρίου όταν τα οχήματα της άτυπης ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής που είχαν αναχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσαν σε ενέδρα ένοπλης ομάδας μετά τη διέλευση των τουρκικών συνόρων.

Θεσσαλονίκη: 62χρονος καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις στην ανήλικη κόρη των γειτόνων – Πώς τον ανακάλυψαν

βιασμός 1

Θεσσαλονίκη: 62χρονος καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις στην ανήλικη κόρη των γειτόνων – Πώς τον ανακάλυψαν

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2019, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν οι γονείς της (τότε) 9χρονης παθούσας…

Δεν είναι τρολ: Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά στις γυναίκες «κύπελλα περιόδου» λόγω ακρίβειας

rebecca manning kwWf06ahSrU unsplash

Δεν είναι τρολ: Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά στις γυναίκες «κύπελλα περιόδου» λόγω ακρίβειας

Η κ. Θρασκιά επισημαίνει πως «οι γυναίκες και ιδίως τα νέα κορίτσια που βρίσκονται στη…

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

kairos 1

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

Από ό,τι φαίνεται θα υπάρξει ξανά επιδείνωση του καιρού