Newsroom

Newsroom

Οδηγός ταξί αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα λόγω του σκύλου οδηγού και καταδικάστηκε

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταδικάζεται οδηγός που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου της 

4586141

Η πρώτη απόφαση σταθμός σε βάρος επαγγελματία ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, είναι γεγονός, σύμφωνα με ανάρτηση του γνωστού τυφλού δικηγόρου, Βαγγέλη Αυγουλά.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador» επισημαίνει ο κ. Αυγουλάς σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, τονίζει πως «μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη Συμπερίληψη και την Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!»

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη Συμπερίληψη και την Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες σε Δελτίο Τύπου.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός