Newsroom

Newsroom

«Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων»: Χιλιάδες κάτοικοι και αλληλέγγυοι στους δρόμους

Δυναμική πορεία των κατοίκων έλαβε χώρα σήμερα στα Εξάρχεια, με τον κόσμο να ζητά την μετρό σε διαφορετικό σημείο αντί της κεντρικής πλατείας, καθώς και την «αξιοποίηση» του λόφου Στρέφη. Πηγή: www.rosa.gr

metro

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας σταθμού Μετρό την περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στους δρόμους της περιοχής.

Πάνω από χίλια περίπου άτομα κατέληξαν στην οδό Στουρνάρη κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενώ κάποιοι από αυτούς άναψαν και καπνογόνα.

Τη συγκέντρωση κάλεσαν αναρχικές συλλογικότητες, ομάδες αντιεξουσιαστών,καταλήψεις, εργατικά σχήματα και σωματεία, δημοτικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Δυναμικό παρών έδωσαν κάτοικοι και αλληλέγγυοι των Εξαρχείων απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για το μετρό στην πλατεία, την «αξιοποίηση» του λόφου Στρέφη, αλλά και το γενικότερο gentrification που υφίσταται η περιοχή.

«Φύγετε!» έγραφε χαρακτηριστικά το κεντρικό πανό, με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρα κόντρα στην καταστολή και την έλλειψη διαβούλευσης από μια κυβέρνηση, που μόνο αποφασίζει και διατάζει.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…