Newsroom

Newsroom

Observer: Κόμμα νεοναζί η Χ.Α αποφασισμένo να ανατρέψει τη δημοκρατία

Οι σκηνές ντροπής για τη κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας μας κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου,…

14076469

Οι σκηνές ντροπής για τη κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας μας κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παπά και του Γιάννη Λαγού έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τα έκτροπα, οι ύμνοι των SS και οι απίστευτες προκλήσεις πέρασαν τα σύνορα και το φαινόμενο ανησυχεί την Ευρώπη, όπως επισημαίνει άρθρο της εφημερίδας Observer.

«Ηταν μία κακή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Αθήνα», αναφέρει το κείμενο της ανταποκρίτριας του μέσου στην Αθήνα, Ελεν Σμιθ. Με τίτλο «Υμνοι των SS και αντισημιτισμός: Η εβδομάδα που η Χρυσή Αυγή έγινε ανοιχτά ναζιστική», η δημοσιογράφος αναλύει τα όσα συνέβησαν την επίμαχη ημέρα, στην οποία η Χρυσή Αυγή πήρε μία «νέα, δυσοίωνη χροιά», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

«Η πολιτική του μίσους κατέλαβε την Αθήνα όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε στη Βουλή για την ψηφοφορία του», αναφέρει για τον αρχηγό του κόμματος. «Με ενθάρρυνση από τα ποσοστά στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, οι εξτρεμιστές έδωσαν το μήνυμα ότι όχι μόνο επανήλθαν, αλλά είναι εδώ για να μείνουν. Και ενώ περιφέρονταν με ωμή βία στο ναό της δημοκρατίας, κάνοντας επιθέσεις σε άλλους βουλευτές σε μία απίστευτη επίδειξη χυδαιότητας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι είναι η ΧΑ: ένα κόμμα νεοναζί, αποφασισμένο να ανατρέψει τη δημοκρατική τάξη», σημειώνει το άρθρο, που βέβαια κάνει αναφορά και για τα όσα συνέβαιναν έξω από τη Βουλή.

«Μαυροφορεμένοι υποστηρικτές, παραταγμένοι σε στρατιωτικό σχηματισμό στην πλατεία, τραγουδούσαν τον ύμνο των SS με ελληνικούς στίχους. Καμία σχέση με τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να κρατήσει αποστάσεις από την κτηνώδη βία και τη ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε», γράφει ο Observer, που θίγει και το ζήτημα των τριών ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Με τρεις εκπροσώπους της ΧΑ να είναι έτοιμοι για τις Βρυξέλλες, το καυτό ερώτημα για πολλούς είναι πώς θα ξεσκεπάσουν τους εξτρεμιστές. Μετά από τις εκλογές, ακόμη και το Εθνικό Μέτωπο απέκλεισε τη συνεργασία μαζί τους», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.