Θαύμα των πιθανοτήτων: Ο εισαγγελέας Ιωαννίδης στη δίκη Γεωργιάδη μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία κάθεται σήμερα Δευτέρα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Νίκος Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης οδηγήθηκε υπενθυμίζεται σε δίκη μετά από δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Το παράδοξο είναι πως εισαγγελέας κληρώθηκε στη συγκεκριμένη δίκη ο Ευάγγελος Ιωαννίδης, ενώ πρόεδρος της έδρας είναι επίσης μετά από κλήρωση η Κυριακή Γαλλίου. Πρόκειται για την πρόεδρο πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της οποίας κατατέθηκε αναφορά από την πλευρά Βαξεβάνη και συγκεκριμένα από τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη σχετικά με δίκη για υπόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη η οποία αποφασίστηκε να επαναληφθεί.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η περίπωτση Ιωαννίδη. Ο εν λόγω εισαγγελέας είναι κατά σύμπτωση ο εισαγγελέας που κληρώνεται στις περισσότερες σημαντικές υποθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη, όπως η λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση Βγενόπουλου. Έχει ενδιαφέρον πως και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη. Στη μεν υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ ο δημοσιογράφος αθωώθηκε τελικά ομόφωνα, στη δε υπόθεση Βγενόπουλου-Λαϊκής Τράπεζας καταδικάστηκε πρωτοδίκως με εισαγγελέα έδρας τον Ιωαννίδη και βεβαίως αθωώθηκε στο Εφετείο πάλι ομόφωνα και επί της ουσίας για όσα είχε αποκαλύψει.

Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Ιωαννίδης είχε ισχυριστεί ότι ο δημοσιογράφος παραβίασε προσωπικά δεδομένα και τα δημοσιοποίησε δημιουργώντας κοινωνικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι είναι επικίνδυνος γιατί στράφηκε ενάντια σε Αρχές και υπουργούς. Αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τις αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες του ο Ιωαννίδης είχε επίσης προτείνει ενοχή με επιχείρημα όπως χαρακτηριστικά είπε, πως από όσο έχει διαβάσει ο ίδιος, η Οικονομία της Κύπρου έπεσε έξω γιατί είχε έλλειμμα και κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε δόλο συκοφάντησης του επιχειρηματία γιατί ως καλός και έξυπνος δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει την αλήθεια.

Ο ίδιος εισαγγελέας είχε βρεθεί στην έδρα δικαστηρίου που θα δίκαζε τον Κώστα Βαξεβάνη σε υπόθεση μήνυσης πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ. Ο Ιωαννίδης, παρότι την ημέρα της δίκης οι δικηγόροι είχαν αποχή, πρότεινε στο δικαστήριο για γίνει η δίκη με το επιχείρημα πως μπορούσε να παραγραφεί το αδίκημα παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κίνδυνος. Έκανε όμως και κάτι ακόμη. Ενώ προϋπήρχε απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία έπρεπε πρώτα να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις όπου ήταν κατηγορούμενος ο μηνυτής του Βαξεβάνη και μετά να εκδικαστεί η συκοφαντική δυσφήμηση, ο Ιωαννίδης δήλωσε από την έδρα ότι διάβασε στον Τύπο πως οι υποθέσεις του μηνυτή είχαν τελεσιδικήσει. Κάτι τέτοιο ήταν ψευδές αλλά ο εισαγγελέας δεν ζητούσε τα επίσημα χαρτιά της Εισαγγελίας παρά συνέχιζε να υποστηρίζει πως το είχε διαβάσει στον Τύπο.

Αρνητική επίδοση της Ελλάδας στην ακρίβεια προώθησε ο Άδωνης Γεωργιάδης – On line γκάφα με Retweet

Αρνητική επίδοση της Ελλάδας στην ακρίβεια προώθησε ο Άδωνης Γεωργιάδης – On line γκάφα με Retweet

Νέα διάκριση: 9η η Ελλάδα ανάμεσα σε 44 χώρες στη λίστα με το υψηλότερο μηνιαίο…

Κολωνός: «Το βαρέλι δεν έχει πάτο» – Περίεργες καθυστερήσεις στο στάδιο της ανάκρισης της 12χρονης (Video)

Κολωνός

Κολωνός: «Το βαρέλι δεν έχει πάτο» – Περίεργες καθυστερήσεις στο στάδιο της ανάκρισης της 12χρονης (Video)

Τη βεβαιότητα εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού επισημαίνοντας παράλληλα περίεργες καθυστερήσεις στο στάδιο…

«Έξυπνο» στρατιωτικό drone των ΗΠΑ «σκότωσε» τον χειριστή του όταν άλλαξαν την πορεία της αποστολής του

«Έξυπνο» στρατιωτικό drone των ΗΠΑ «σκότωσε» τον χειριστή του όταν άλλαξαν την πορεία της αποστολής του

Το έξυπνο drone σκότωσε τον χειριστή του σε εικονική προσομοίωση «επειδή αυτό το άτομο τον…