Θάνου για μήνυση Βγενόπουλου: Έχω το σθένος και το αντιμετωπίζω

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, τόνισε πως «έχω το σθένος και το αντιμετωπίζω», σχετικά με τις σε βάρος της καταγγελίες «επιχειρηματία», όπως ανέφεραν δικαστικοί, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή που είχαν με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

NewsRoom 20/05/2016 | 22:33

Τόνισαν πως η κ. Θάνου έχει απευθυνθεί για την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής.

Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί για υπηρεσιακούς λόγους σε Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, συναντήθηκε με δικαστές και εισαγγελείς με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της πόλης και τους ενημέρωσε για υπηρεσιακά και θεσμικά ζητήματα.

Η κ. Θάνου δεν προέβη σε κάποια δημόσια δήλωση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στη δική της περιπέτεια με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σε βάρος της μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους της, η κ. Θάνου τους προέτρεψε να ασκούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους χωρίς φόβο, όπως πράττει η ίδια για τα όσα κατήγγειλε σε βάρος της ο πρόεδρος της MIG, τον οποίο δεν κατονόμασε, αναφέροντάς τον ως «επιχειρηματία».

«Έχω το σθένος και το αντιμετωπίζω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έχει απευθυνθεί για την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής.