Ο Ζουράρις απαιτεί από τον Κατρούγκαλο να μην εξαιρεθούν οι βουλευτές από τις περικοπές – Τί απαντά το υπουργείο Εργασίας

Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από το πρωί της Τετάρτης σχετικά με τη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εξαιρεί από τις περικοπές τους βουλευτές που βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2012. Ο Κώστας Ζουράρις απαίτησε από τον Κατρούγκαλο να πάρει πίσω την επίμαχη διάταξη. Τί αναφέρει το υπουργείο.

5717b6c51dc524fd5e8b47d5

«Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να συνεχίσει «διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012.»

«Επισημαίνω δε προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινόμενης διατάξεως.» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινή του συνέντευξη στον ANT1, ο υπουργός Εργασίας έδωσε απαντήσεις για το επίμαχο ζήτημα. Όπως είπε, πρόκειται για τις συντάξεις όσων βουλευτών βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2012, τα θύματα τρομοκρατίας αλλά και τους ανάπηρους πολέμου, για τους οποίους οι συντάξεις θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται κανονικά.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας

Μετά το «ντόρο» που δημιουργήθηκε την Τετάρτη, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε τα εξής:

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονταν οι συντάξεις μέχρι το 2012.

Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…