Ο Ζελένσκι «καρατόμησε» τον επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας και τη γενική εισαγγελέα

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, περισσότεροι από 60 αξιωματούχοι από την υπηρεσία ασφαλείας SBU και το γραφείο της εισαγγελέως εργάζονται κατά της Ουκρανίας στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη

AP22143393679358

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας και τη γενική εισαγγελέα της χώρας, επικαλούμενος εκατοντάδες υποθέσεις φερόμενης προδοσίας και συνεργασίας με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, περισσότεροι από 60 αξιωματούχοι από την υπηρεσία ασφαλείας SBU και το γραφείο της εισαγγελέως εργάζονται κατά της Ουκρανίας στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη και 651 υποθέσεις προδοσίας και συνεργασίας έχουν ανοίξει εναντίον αξιωματούχων επιβολής του νόμου.

Οι απολύσεις την Κυριακή του Ιβάν Μπακάνοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας, και της γενικής εισαγγελέως Ιρίνα Βενεντίκτοβα, η οποία ηγήθηκε των προσπαθειών για τη δίωξη των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου, και ο τεράστιος αριθμός υποθέσεων προδοσίας αποκαλύπτει την τεράστια πρόκληση της ρωσικής διείσδυσης καθώς το Κίεβο μάχεται τη Μόσχα. υποστηρίζοντας ότι είναι ένας αγώνας για την επιβίωση, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Μια τέτοια σειρά εγκλημάτων κατά των θεμελίων της εθνικής ασφάλειας του κράτους… θέτει πολύ σοβαρά ερωτήματα στους αρμόδιους επικεφαλής», είπε ο Ζελένσκι. «Κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις θα λάβει μια κατάλληλη απάντηση».

Στο νυχτερινό του διάγγελμα προς το έθνος, ο Ζελένσκι επεσήμανε την πρόσφατη σύλληψη ως του πρώην επικεφαλής της SBU που επέβλεπε την περιοχή της Κριμαίας, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ως υπόπτου για προδοσία. Ο Ζελένσκι είπε ότι απέλυσε τον ανώτατο αξιωματούχο ασφαλείας στην αρχή της εισβολής, μια απόφαση που κατά τον ίδιο τώρα αποδεικνύεται δικαιολογημένη.

«Έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία για να καταγγελθεί αυτό το άτομο ως ύποπτο για προδοσία. Όλες οι εγκληματικές του δραστηριότητες είναι τεκμηριωμένες», είπε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…