Ο Ζαραλίκος έστειλε στα δικαστήρια το Twitter

«Όσοι πιστεύετε στην ελευθερία της έκφρασης μείνετε συντονισμένοι» το μήνυμα του Ζαραλίκου 

29663009 2033992690171979 6608691061785920017 o

Εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κατά του Twitter για το κλείσιμο των λογαριασμών του με «δικαιολογία», από πλευρά της πλατφόρμας, τη μη ταυτοπροσωπία. Ο ολογαριασμός του Χριστόφορου Ζαραλίκου έκλεισε την 1η Ιανουαρίου λίγες ώρες αφότου αυτός έγραψε ένα χιουμοριστικό tweet για τον Κώστα Μπακογιάννη και την προκλητική πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό: «Κώστα Μπακογιάννη κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω». Δεν ξέρω αν σχετίζονται αυτά τα δύο ή αποτελούν απλώς μία σατανική χρονική σύμπτωση.  

Ο   «όρθιος κωμικός» τελικά κέρδισε μια πρώτη νίκη  κατά του Twitter, καθώς το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του βάζει ουσιαστικά φραγμό στον «διωγμό» που δέχθηκε καθώς είχαν ανασταλεί δύο λογαριασμοί του από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο  δικαστής επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση ενώ χορήγησε προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει το Twitter:

  • Να απέχει από μέτρα απαγόρευσης των λογαριασμών του Χρ. Ζαραλίκου.
  • Να προβαίνει σε ενημέρωση του Χρ. Ζαραλίκου για τις περιπτώσεις τυχόν καταγγελίας – για πλαστοπροσωπία (impersonation) σε βάρος του.

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Χρ. Ζαραλίκος στο Twitter μετά την απόφαση του δικαστηρίου «Σήμερα δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά Twitter για το κλείσιμο των λογαριασμών μου λόγω impersonation. O δικαστής της έδρας έδωσε προσωρινή διαταγή κατά Twitter. Όσοι πιστεύετε στην ελευθερία της έκφρασης μείνετε συντονισμένοι , οι άλλοι κάντε ριπορτ να δω κάτι …»

 

Ο Χρ. Ζαραλίκος παρέστη στη δίκη με τους δικηγόρους Κωστή Φιλιππόπουλο, Κώστα Μίντζηρα και Δημήτρη Σαραφιανό και πρότεινε μάρτυρα, που εξετάσθηκε στο ακροατήριο, τον καθηγητή Γιώργο Πλειό, Πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΣΡ.

Να σημειωθεί ότι ο stand up comedy , έχει καταθέσει τρεις αγωγές εναντίον του Twitter με την εκδίκαση της πρώτης να είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα.

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…