Newsroom

Newsroom

Ο υπάλληλος που εξοικονόμησε περίπου 1 εκατ. για τον ΟΑΕΔ διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα

Ο Άγγελος Βώρος, με την αρωγή των συναδέλφων του, κατάφερε να εξοικονομήσει 903.000 ευρώ ετησίως από την υπηρεσία και ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη για αυτή του την πρωτοβουλία. Ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ μίλησε στο «Κόκκινο Πάτρας 107,7», εκφράζοντας τη χαρά του για την αναγνώριση του έργου του.

591466161dc524bc688b4580

Διαβάστε επίσης: Υπάλληλος του ΟΑΕΔ εξοικονόμησε περίπου 1 εκατ. το χρόνο και επαινέθηκε από τον Τσίπρα

«Είναι μεγάλη η χαρά όταν αναγνωρίζεται το έργο μου σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν κάτι που περίμενα, ήρθε απρόσμενα, αλλά είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, που αναγνώρισε αυτή την προσπάθεια και μέσα από το πρόσωπό μου, δόθηκε πιστεύω αξία, σε όλους εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, τόσο του ΟΑΕΔ όσο και γενικότερα, που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη» είπε ο κ. Βώρος. 

Σχετικά με την πρωτοβουλία του για την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΑΕΔ ο Άγγελος Βώρος, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, και με αυτές του τις γνώσεις κατάφερε να αναβάθμιση το δίκτυο του ΟΑΕΔ, καθώς υπήρχε μία ανάγκη να διασυνδέονται οι υπηρεσίες του οργανισμού πιο γρήγορα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν και τον κόσμο από τις εφαρμογές του οργανισμού και να συνδέονται στο διαδίκτυο με μεγάλη ταχύτητα. Τον Μάρτιο του 2016 υπέβαλαν δύο προτάσεις με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την ποιοτική αναβάθμιση των γραμμών όλων των υπηρεσιών και τη μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους. Η μία από αυτές το πέτυχε, αξιοποιώντας δίκτυο σύζευξις του δημόσιου τομέα.

«Οι γραμμές, που μέχρι τότε πληρώναμε για να έχουμε αυτή την πρόσβαση δεν χρειάζονται πλέον. Άρα από εδώ είναι η εξοικονόμηση. Καταργήσαμε γραμμές , που πληρώναμε για να μπαίνουμε στο δίκτυο του ΟΑΕΔ και αξιοποιήσαμε το σύζευξις , που μας το δίνει η πολιτεία. Αυτό αφορούσε τις 7 περιφερειακές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα και εμμέσως και άλλες 8 υπηρεσίες, που συστεγάζονται με αυτές. Στο δεύτερο έργο, που είχε και την μεγαλύτερη εξοικονόμηση , αφορά τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Αξιοποιήσαμε εναλλακτικές τεχνολογίες για να συνδεθούμε στο δίκτυο του ΟΑΕΔ , αλλάξαμε δηλαδή την τεχνολογία , αφού πρώτα επιλέξαμε πιο οικονομικές , αλλά αξιόπιστες και ποιοτικές συνδέσεις. Το πρώτο έργο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και το δεύτερο τον Απρίλιο του 2017, το οποίο αφορά 161 υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα , κέντρα προώθησης απασχόλησης και εκπαιδευτικές μονάδες, πετυχαίνοντας εδώ πολλαπλάσιες ταχύτητες μέσω των ευρυζωνικών συνδέσεων σε σχέση με αυτές, που είχαμε» ανέφερε ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ.

Εκτός από το γεγονός ότι το συνολικό όφελος για τον ΟΑΕΔ ξεπερνά τις 900.000 ευρώ το χρόνο, από αυτή την πρωτοβουλία του κ. Βώρου δεν χρειάστηκε να δαπανηθούν χρήματα για εκπόνηση και υλοποίηση μελέτης. «Υπάρχει ένα κρυφό κόστος, όπως λέτε, το κόστος των μελετών και το κόστος της υλοποίησης των δυο έργων, το οποίο έπεσε στις πλάτες των συναδέλφων πληροφορικής του οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, κι όχι μόνο, γιατι το 27% των συνδέσεων με μικρή βοήθεια από συναδέλφους το κάναμε εντελώς απομακρυσμένα , αφού κάποιοι πρόθυμοι συνάδελφοί μας βοήθησαν κατόπιν οδηγιών, που τους δώσαμε να κάνουν κάποιες φυσικές συνδέσεις» εξήγησε ο κ. Βώρος.

Παράλληλα, ο υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πάτρας του Οργανισμού Άγγελος Βώρος διεκδικεί για λογαριασμό του ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται κάθε δυο χρόνια και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, όπου συμμετέχουν δημόσιες υπηρεσίες από όλη την Ευρώπη , παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις στον δημόσιο τομέα. «Είναι ιδιαίτερη τιμή και για μένα προσωπικά και για τον οργανισμό μου, το γεγονός ότι μπορέσαμε να υποβάλλουμε μια πρόταση, η οποία πέρασε το στάδιο της αξιολόγησης και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο τραπέζι με αντίστοιχες προτάσεις εθνικού επιπέδου από όλη την Ευρώπη για να αξιολογηθεί. Είναι ένα δύσκολος διαγωνισμός , διότι συμμετέχουν φορείς από όλη την Ευρώπη, ειδικά φέτος από το ενημερωτικό, που μας έστειλαν έχουν καταθέσει προτάσεις 30 χώρες» κατέληξε με την ελπίδα να πάνε όλα καλά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…