Newsroom

Newsroom

Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης Μο Φάρα γίνεται "ιππότης" στη Βρετανία αλλά ο αδερφός του κινδυνεύει με απέλαση

Ο Μο Φάρα, ο υπεραθλητής με καταγωγή από τη Σομαλία, κέρδισε και στους Ολυμπιακούς του Ρίο για τη Βρετανία δύο χρυσά μετάλλια, όπως είχε κάνει και το 2012 στο Λονδίνο. Ο αθλητής που αναμένεται να γίνει "ιππότης" θα είναι ο επικεφαλής της Βρετανικής ομάδας στις παρελάσεις που θα γίνουν στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, αλλά ο αδερφός του,

57c2ce481dc52442148b4567

όπως γράφει η Daily Mail, κινδυνεύει με απέλαση από τη χώρα.

Τα δύο αδέρφια έφθασαν στη Βρετανία από τη Σομαλία το 1991 αλλά ακολούθησαν τελείως διαφορετικούς δρόμους, ο Μο έγινε ήρωας και σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας, αλλά ο αδερφός του εξελίχθηκε στο μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Ο 27χρονος Αχμέντ, ήταν μόλις δύο ετών όταν έφθασε στη Βρετανία και ο Μο οκτώ.

Ο Μο ήταν μεγάλο αθλητικό ταλέντο και πολύ προσηλωμένος. Τώρα ζει στις ΗΠΑ όπου είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη περιουσία από τη συμμετοχή του σε διαφημιστικές εκστρατείες.

Ο Αχμέντ, μετά το σχολείο εργάστηκε σε αποθήκη, αλλά η ζωή του άλλαξε όταν φυλακίστηκε από λάθος με ποινή 4,5 ετών μετά από ένα περιστατικό στο οποίο υπήρξε μαχαίρωμα στο δυτικό Λονδίνο.

Απελευθερώθηκε γρήγορα, αλλά οι αρχές του είπαν ότι είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της απέλασης και ποτέ δεν θα λάβει πλήρη Βρετανική υπηκοότητα.

Ο Αχμέντ μιλώντας στην Daily Mirror είπε ότι δεν ήταν απαίσιος άνθρωπος, παραδέχθηκε ότι έκανε πολλά λάθη αλλά τόνισε ότι πιθανή απέλαση θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Στο Ρίο ο αδερφός του Μο, κέρδισε δύο χρυσά, αλλά ο Αχμέντ δεν έχει ελπίδες να δει τον αδερφό του. «Ο Μο και εγώ δεν μιλάμε και δεν βλεπόμαστε πλέον. Φυσικά και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν για ό,τι έχει κάνει και θα κάνει πολλά περισσότερα».

Ο Αχμέντ σήμερα ζει στο δυτικό Λονδίνο με τον τρίτο αδερφό της οικογένειας τον Μαχάντ. «Δεν μπορώ να πάω πίσω εκεί που ο Μο και εγώ γεννηθήκαμε, είναι πολύ επικίνδυνο, φοβάμαι για τη ζωή μου. Δεν έχω ρίζες στη Σομαλία. Οι άνθρωποι θα με σκοτώσουν γιατί είμαι διαφορετικός. Είμαι μουσουλμάνος και προσεύχομαι, αλλά μόνο τα τατουάζ που έχω είναι παράνομα στη Σομαλία» πρόσθεσε ο αδερφός του χρυσού ολυμπιονίκη.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…