Ο Χρ. Σπίρτζης στις πλημμυροπαθείς περιοχές του δήμου Αγιάς

«Πρέπει να γίνουν έργα και ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής αυτοψίας που πραγματοποίησε στην περιοχή του Αγιοκάμπου.

5a9b884e1dc5240c608b4567

Ο κ. Σπίρτζης μετά την επίσκεψη του στο Πήλιο, βρέθηκε στις παραλιακές περιοχές της Αγιάς και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής Αντώνη Γκουντάρα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραλιακός άξονας από τις βροχοπτώσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως θα πρέπει ο δήμος Αγιάς να τρέξει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να υπάρχουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις στις υποδομές της περιοχής. Αναφερόμενος επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν στα ρέματα με τα πλημμυρικά φαινόμενα ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν έργα ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα που είναι η διευθέτηση του χειμάρρου για να μην έχουμε κάθε φορά που βρέχει τα ίδια προβλήματα».

«Υπάρχουν μερικές παρεμβάσεις που δεν αντιμετωπίζονται με απλή αποκατάσταση, αλλά πρέπει να γίνουν έργα. Με ενημέρωσε ο δήμαρχος πως υπάρχουν παλαιές αμαρτωλές ιστορίες, δηλαδή ρέματα τα οποία έχουν κλείσει και στη συνέχεια έχουμε αλλοίωση της παραλίας, ζημιές, αλλά και σπίτια πλημμυρισμένα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μιλώντας για τα προβλήματα που υπήρξαν από την κακοκαιρία και στον δήμο Τεμπών, ο κ. Σπίρτζης είπε πως και στην περιοχή των Τεμπών θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις όπως και στον δήμο Αγιάς, ενώ τόνισε πως το ευτύχημα για τις περιοχές αυτές ήταν πως δεν είχαν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι περιοχές του Πηλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο επίπεδο της συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δήμους, κατά την περίοδο των ζημιών από την κακοκαιρία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει διαπιστωθεί έλλειμμα συνεργασίας».

«Δεν είναι δυνατόν από την ημέρα που έβρεξε όλες τις αυτοψίες στο Πήλιο να τις έχουν κάνει κλιμάκια του Υπουργείου και να μην έχουν γίνει ακόμη από την Περιφέρεια τα τεχνικά δελτία, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας να διακινεί ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους δήμους. Μάλλον γίνεται ακριβώς το ανάποδο και μια απλή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή τα ανέδειξε αυτά. Η αλήθεια πονάει πολλές φορές.

Τουλάχιστον στο Πήλιο έχει τεθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στα Τρίκαλα δεν έχει γίνει ούτε αυτό. ‘Αρα, ή έχουμε μια επιλεκτική δράση της Περιφέρειας ή κάτι άλλο συμβαίνει» είπε ο υπουργός Υποδομών.

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…