Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραδέχεται το ψευδές πόθεν έσχες του

Στην έμμεση παραδοχή ότι πράγματι την προηγούμενη χρονιά είχε καταθέσει ψευδή δήλωση πόθεν έσχες όπως ακριβώς είχε γράψει το Hot Doc (τεύχος 56) προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

5736024e1dc5243b6b8b4785

Ο Αθανασίου, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc αναφορικά με την απόκρυψη πάνω από 281 τ.μ. από το ακίνητο στο οποίο διαμένει, είχε μιλήσει για «αθλιότητες» του περιοδικού καταθέτοντας μάλιστα μήνυση και αγωγή, διαψεύδεται σήμερα από τον ίδιο τον εαυτό του.

Στη νέα δήλωση πόθεν έσχες η οποία είναι δημοσιευμένη στον ιστότοπο της Βουλής, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά όχι μόνο δηλώνει περισσότερα τετραγωνικά, ομολογώντας εμμέσως ότι πέρυσι κατέθεσε ψευδή στοιχεία, αλλά επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Hot Doc από τους υπολογισμούς του οποίου δεν απέχει κυριολεκτικά ούτε κατά μισό χιλιοστό.

Συγκεκριμένα στην περσινή δήλωσή του, ο Αθανασίου δήλωνε πως το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο ανήκει στον ίδιο και τη σύζυγό του έχει συνολική έκταση 350 τ.μ. Το Hot Doc αντιθέτως είχε διαπιστώσει μετά από ενδελεχή έρευνα ότι η συνολική έκταση ξεπερνούσε τα 631 τ.μ.

Βάσει μάλιστα των στοιχείων που υπήρχαν στο υποθηκοφυλακείο και τα οποία αναλυτικά είχε παρουσιάσει το περιοδικό προέκυπτε ότι το ακίνητο περιελάμβανε διαμερίσματα 112,20 τ.μ., 85,90 τ.μ., 192,90 τ.μ. και 63,82 τ.μ. και αποθήκες 149,20 τ.μ. και 27,50 τ.μ. αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά που απουσίαζαν εντελώς από την περσινή δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου, εμφανίζονται ως εκ θαύματος στη φετινή και μάλιστα χωρίς απολύτως καμία διαφορά. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι το Hot Doc όχι μόνο είχε δίκιο για τα ψευδή στοιχεία που παρουσίαζε ο πρώην υπουργός, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ήταν και σωστότερα ενημερωμένο για την έκταση της οικίας του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Από τη φετινή δήλωση του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα από το άθροισμα των τετραγωνικών που έχει δηλώσει προκύπτει πράγματι πως το ακίνητο είναι συνολικά 631,52 τ.μ. ακριβώς δηλαδή όσο το είχε υπολογίσει το Hot Doc και μεγαλύτερο απ’ όσο είχε δηλώσει πέρυσι ο Αθανασίου κατά 281,52 τ.μ. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι ενώ στην περσινή δήλωση δεν παρατίθενται αναλυτικά τα διαμερίσματα και οι αποθήκες όπως απαιτείται ώστε να φαίνεται το ακριβές πλήθος τους, στη φετινή αυτά τα στοιχεία υπάρχουν. 

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε (στην πρώτη) την περσινή δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου όπου το ακίνητο φαίνεται να είναι 350 τ.μ. και στο κάτω μέρος της σελίδας τα στοιχεία που παρουσίασε το Hot Doc. Στη  δεύτερη φωτογραφία, όπου φαίνεται η φετινή δήλωση του πρώην υπουργού βλέπετε τα τετραγωνικά που δήλωσε ο Αθανασίου και τα οποία δεν διαφέρουν από τα στοιχεία του περιοδικού ούτε κατά μισό χιλιοστό. 



Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός εμφανίζεται φέτος τόσο τυπικός που έχει δηλώσει και κατά 1,17 τ.μ. μεγαλύτερη έκταση οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το περιβόητο ακίνητο. Ενώ λοιπόν στην περσινή του δήλωση το εμφάνιζε 514 τ.μ., φέτος το εμφανίζει 515,17 τ.μ.

Εκείνο πάντως που στην περίπτωση του Αθανασίου προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι η αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ουδέποτε έκανε τον κόπο να ασχοληθεί με την υπόθεση. Ούτε πριν από τις αποκαλύψεις του περιοδικού, αλλά το κυριότερο ούτε μετά απ’ αυτές. Ίσως το κάνει τώρα…

Δείτε ολόκληρη τη φετινή δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή