O Βορίδης…«δεν ξέρει» (!) αν κάνουμε pushbacks (Video)

Ειδικότερα, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν οι ελληνικές αρχές κάνουν pushback στη θάλασσα, ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…(!)

Βορίδης 0 1

Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο Υπουργός Εσωτερικών – Την ώρα που Ελλάδα και Τουρκία κάνουν «μπαλάκι του πινγκ πονγκ» τους πρόσφυγες, και η Ελληνική κυβέρνηση παριστάνει επανειλημμένα ότι «δε βλέπει» τους δικούς της νεκρούς σε όλη τη Μεσόγειο μετά από pushback, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλά ζωντανά σε εκπομπή στην ΕΡΤ και προχωρεί σε δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν.

Ειδικότερα, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν οι ελληνικές αρχές κάνουν pushbacks στη θάλασσα, ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…(!)

«Δεν το ξέρω αν κάνουμε push back, ξέρω ότι υπάρχουν καταγγελίες και ότι η κυβέρνηση τις ερευνά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Εν συνεχεία τόνισε: «Πολιτική της κυβέρνησης είναι να μη γίνεται αυτό. Αλλά αν αύριο η Τουρκία αποφασίσει να μας στείλει χιλιάδες παράνομους μετανάστες, δεν μπορούμε να καθόμαστε να τους βλέπουμε. Τα θαλάσσια σύνορά μας προστατεύονται από το λιμενικό και αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται».

Η δε άγνοια πάντως για το αν γίνονται ή όχι παράνομες επαναπροωθήσεις βρίσκεται εκτός κυβερνητικής γραμμής γιατί η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν push back…παρότι έχει αναλάβει εδώ και καιρό τον καταστροφικό ρόλο δεσμοφύλακα της Ευρώπης.

Στο μεταξύ οι πρόσφυγες παραμένουν αόρατοι για την Ευρώπη-φρούριο και αντικείμενο εργαλειοποίησης στο πλαίσιο διαφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ως εκ τούτου, η ατάκα του Μάκη Βορίδη σίγουρα θα συζητηθεί.

Δείτε το βίντεο:

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης