Ο Βορίδης δεν αλλάζει γνώμη για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων: «Επιμένω στις απόψεις μου» (video)

Πώς επιχείρησε να... ξεγλιστρήσει από τις πιέσεις του Δημήτρη Οικονόμου ο υπουργός Επικρατείας

5864423

Κάτι σαν… “δεν ξέρω/δεν απαντώ” ήταν η στάση που κράτησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφορικά με το “καυτό” θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός ρωτήθηκε επανειλημμένα από τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου για το ζήτημα αυτό, που έχει προκαλέσει ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και αρκέστηκε να πει πως το θέμα αυτό ανήκει στον πρωθυπουργό ως προς το περιεχόμενο του νόμου, το χρόνο, αλλά και τη διαδικασία ψήφισής του. Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί από την υπουργική του θέση εφόσον καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, επαναλαμβάνοντας πως “έχω απαντήσει γι αυτά”, “τα έχω πει 100 φορές” ενώ παρά την πίεση που δέχθηκε συνέχισε να παραπέμπει στις παλαιότερες δηλώσεις του, αποφεύγοντας να προβεί σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, πέρα από αυτό που γνωρίζαμε ήδη: “Επιμένω στις απόψεις μου για τα ομόφυλα ζευγάρια”.

Απέδωσε μάλιστα τον ντόρο που γίνεται για το θέμα αυτό στην… έλλειψη κακών ειδήσεων που οδηγεί σε αναζήτηση άλλων θεμάτων για να πληγεί η κυβέρνηση που τα κάνει όλα σωστά (κατά τον ίδιο).

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει μια σχέση αλληλεξάρτησης: ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο για να κρατήσει το πόστο του ή το ακροατήριό του. Οπότε οι όποιες διαφωνίες (ακόμα και για τέτοια σοβαρά θέματα) μοιάζουν με απλά… συζυγικά καβγαδάκια.