Newsroom

Newsroom

Ο Βενιζέλος ζητάει την παραίτηση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη Μαργαρίτα

Την παραίτηση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τα δυο…

venizelosΤην παραίτηση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τα δυο δημοσιεύματα σε εφημερίδες, σύμφωνα με τα οποία μέσα στην λίστα είναι και το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Όπως τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ:

“Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων. Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.”

Από την πλευρά τους το Βήμα της Κυριακή και το Πρώτο Θέμα απάντησαν στην οργισμένη αντίδραση του Γ.Παπανδρέου και της μητέρας του.

Η απάντηση του Βήματος της Κυριακής:
«Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οι οποίοι επιτίθενται και μάλιστα με σκαιό τρόπο, στο “Βήμα της Κυριακής”. “Το Βήμα της Κυριακής” δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στη σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, πρέπει να απευθυνθούν ο κύριος και η κυρία Παπανδρέου. Εκτός και εάν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες».

Η απάντηση του Πρώτου Θέματος
«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες. Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας. Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής. Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο… δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Λέκκας, όπως και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Αττικής μπήκαν στο στόχαστρο διάφορων κύκλων με σκοπό τον ‘’αποκεφαλισμό‘’ τους, ενώ είναι σε εξέλιξη ακόμα οι έρευνες.

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

6159595

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

Οι καλές μέρες κατά την διάρκεια του Πάσχα δίνουν την θέση τους στην κακοκαιρία

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…