Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι αφήνει να λιμνάζουν 2,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αφήσει να λιμνάζουν χρήματα ύψους 2,5…

benizelos 5

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αφήσει να λιμνάζουν χρήματα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία. Αυτό παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος σε απάντηση του κατόπιν ερώτησης της βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή και του Βουλευτή Επικρατείας του Κόμματος Τέρενς Κουίκ.

Τα χρήματα παραμένουν αδρανή στο λογιαριασμό από το 2002, και είχαν δοθεί ως βοήθεια για την ανέγερση του εθνικού θεάτρου της αλβανίας. Δώδεκα χρόνια μετά τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα. Η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις των τελευταίων χρόνων, μισθοί και συντάξεις κόβονται και η φτώχεια μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Παρόλα αυτά ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι έχει την πολυτέλεια να αφήνει στη γειτονική χώρα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για την άκηση κοινωνικής πολιτικής.

Σε δήλωσή της η κα Μακρή κάνει λόγο “για θέατρο παραλόγου με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο”.

“Ανερυθρίαστα ο Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Συγκυβέρνησης παραδέχεται εγγράφως ότι  μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού για έργα συμβολικής σημασίας.

Την ώρα που η Κυβέρνηση ζητά εισιτήριο στα νοσοκομεία, συνιστά στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τζάκια και ξυλόσομπες παρά το τσουχτερό κρύο και σκοπεύει να αλλάξει για άλλη μια φορά το φορολογικό σύστημα για να απομυζήσει την τελευταία ρανίδα χρήματος από τους Έλληνες πολίτες, δεσμεύει 2.5 εκατομμύρια ευρώ επί 12 χρόνια για το τίποτα”, αναφέρει η κα Μακρή.