Newsroom

Newsroom

Ο Βενιζέλος ενοχλείται απ' όσους μιλούν για τους ομογενείς στην Ουκρανία

Την ώρα που 150 χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, με την Ρωσία να έχει θέσει σε πολεμικό…

1738897

Την ώρα που 150 χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, με την Ρωσία να έχει θέσει σε πολεμικό συναγερμό την στρατιωτική της μηχανή και η κατάσταση στην Κριμαία, όπου είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο κομμάτι της ομογένειας, ο υπουργός Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία δεν λέει τίποτα ουσιαστικό παρά μόνον υπονοεί ότι κάτι συμβαίνει στο παρασκήνιο και παραπέμπει στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας.

Αγνοώντας τις σοβαρότατες καταγγελίες της προέδρου των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και κατήγγειλε ότι Έλληνες της Ουκρανίας έχουν δεχθεί ξυλοδαρμούς και απειλές από ομάδες νεοναζί, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, όχι μόνο δεν καταδίκασε αυτές τις επιθέσεις, αλλά κατηγόρησε και τη Ρένα Δούρου επειδή έθεσε το ζήτημα της προστασίας των Ελλήνων της Ουκρανίας, κατηγορώντας την ότι μιλάει ως περιφερειάρχης και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο ίδιος άνθρωπος που κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τους εκπροσώπους των 58 για να τα πουν για τις ευρωεκλογές, αναφέρεται ακόμη σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και πάλι αναφορικά με το μείζον θέμα της Ουκρανίας.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Βαγγέλη Βενιζέλου

“Και μόνο το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή.

Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…