Newsroom

Newsroom

Ο Βενιζέλος "έκοψε" την εκπρόσωπο του Σουλτς επειδή είναι… Παπανδρεϊκή

Την εκπρόσωπο του Μάρτιν Σουλτς, Άννυ Ποδηματά, “έκοψε” ο Ευάγγελος Βενιζέλος απο την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.…

anny podimata

Την εκπρόσωπο του Μάρτιν Σουλτς, Άννυ Ποδηματά, “έκοψε” ο Ευάγγελος Βενιζέλος απο την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινουβουλίου όρισε την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μια εκ των αντιπροέδρων, Άννυ Ποδηματά, ως εκπρόσωπο του στη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας. Το ίδιο συνέβη και στην ανάληψη της προεδρίας απο την Ιρλανδία και την Κύπρο.

Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκανε δεκτή την αντικατάσταση και έτσι στην τελετή έναρξης δεν εκπροσωπήθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκαλώντας την οργή του Μ. Σουλτς.

Το ΥΠΕΞ αιτιολόγησε την απόφαση, λέγοντας ότι “αυτή η αλλαγή δεν ήταν εφικτή για λόγους πρωτοκόλλου αλλά και γιατί το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ήδη οριστικοποιηθεί”. Ωστόσο, ο αποκλεισμός της Α. Ποδηματά ερμηνεύτηκε ως ένα ακόμα επεισόδιο στη κόντρα του Ε. Βενιζέλου με τα στελέχη που υποστήριξαν τον Γ. Παπανδρέου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βενιζέλος, από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί σχέσεις μόνο με την Συλβάνα Ράπτη η οποία τον υποστήριξε στη διεκδίκηση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ.