Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους 16 που κατηγορούνται σύμφωνα με τον Guardian

cover
NewsRoom 05/12/2014 | 14:00

Ανάμεσα στα πλέον διαβασμένα άρθρα των διεθνών ειδήσεων στην ιστοσελίδα του βρετανικού Guardian φιγουράρει η είδηση των ποινικών διώξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η είδηση ωστόσο για το ελληνικό κοινό είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας από τους 16 κατηγορούμενους. Η πηγή μάλιστα φέρεται να είναι μέσα από την Ελληνική Αστυνομία.

"Κατηγορίες απευθύνθηκαν εναντίον 16 ατόμων στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας για στημλενα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ αυτών κι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή", γράφεται στο άρθρο. Παρακάτω διευκρινίζεται πως πρόκειται για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, "τον πρόεδρο των σχεδόν μόνιμων πρωταθλητών Ελλάδας, του Ολυμπιακού, της ομάδας του Πειραιά που έχει κερδίσει 16 από τα τελευταία 18 πρωταθλήματα". 

Δε διευκρινίζεται ωστόσο ποιες κατηγορίες αφορούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Το γεγονός όμως πως η φωτογραφία του έχει επιλεχθεί ως κεντρική της είδησης, έχει το συμβολισμό του.