ΓX

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Ο Τζορτζ Φλόιντ, ο Ζακ και οι υποκριτές των ΜΜΕ

Ο καθείς και οι άνθρωποί του. Εμείς με τον Τζορτζ Φλόιντ, αυτοί με τον μπάτσο που τον σκότωσε. Εμείς με τον Ζακ, αυτοί με τους νοικοκυραίους και τους μπάτσους. Αυτοί με τον Κρέοντα, εμείς με την Αντιγόνη. 

4806265

Εμείς με τους αδυνάτους, αυτοί με τις λογής εξουσίες. Ο καθένας διαλέγει αυτούς που αγαπά και που θέλει να τον αγαπούν. Ακόμα και αυτοί που ζουν για να μισούν, οι φασίστες, “αγαπούν” μισώντας τους Άλλους. Οι Άλλοι, όλοι οι Άλλοι θεωρούνται απ’ αυτούς ως εκ γενετής «κακοί» (όπως υποστήριζε ό φασίστας εγκληματολόγος Λομπρόζο). Όλοι οι Άλλοι είναι μιάσματα, είναι μολυσματικοί ιοί, είναι ο καρκίνος της κοινωνίας, που πρέπει να εξαλειφθεί. Αυτό διδάσκουν στις σχολές της Αστυνομίας. Γι’ αυτό στην Αστυνομία ενδημούν οι φασίστες (είναι γνωστό το μεγάλο εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ.).

Χειρότεροι, όμως, και από τους φασίστες είναι οι υποκριτές. Είναι οι μπάτσοι των μέσων ενημέρωσης. Είναι αυτοί που καταδικάζουν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά όταν τολμήσει κάποιος/α να κάνει την αντιστοίχιση με τον φόνο του Ζακ, εξανίστανται. Είναι οι ίδιοι/ες που υπερασπίζονται την εκδικητική στάση της Σοφίας Νικολάου εναντίον του Βασίλη Δημάκη. Είναι οι ίδιοι που «τυφλώνονται» και δε βλέπουν τη φωτογραφία του μπάτσου στην Ευριπίδου, που ζήλωσε τη «δόξα» του δολοφόνου του Τζορτζ Φλόιντ, πατώντας με το γόνατο την πλάτη του συλληφθέντα.

Είναι οι υπερασπιστές των νοικυραίων, αυτών που, αφού σκοτώσουν τον Ζακ, παίρνουν τη σκούπα για να καθαρίσουν τα αίματα και τα γυαλιά.

Είναι αυτοί που θα βιάσουν και θα σκοτώσουν για δεύτερη φορά την Ελένη Τοπαλούδη.

Αυτοί που θα μειώσουν με σεξιστικές ερωτήσεις μια μαθήτρια που διαπρέπει.

Είναι αυτοί που θα επιτεθούν στην εισαγγελέα Αριστοτελεία Δόγκα, στην Έλενα Ακρίτα και όποιον άλλον τολμήσει να σταθεί απέναντι στον Κρέοντα, απέναντι στην καθεστηκυία πραγματική και συμβολική τάξη, απέναντι στις αδικίες και τους φόνους της κάθε εξουσίας.

Αλλά οι Αντιγόνες θα είναι πάντα εδώ. Και η Ιστορία θα είναι με το μέρος τους…

Πηγή: artinews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…