Ο Τζιτζικώστας άργησε ενάμιση χρόνο να απομακρύνει τον καταδικασμένο για μίζα αντιπεριφερειάρχη του

Την οργή πολιτικών κύκλων στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει η καθυστερημένη απομάκρυνση του τελεσιδίκως καταδικασμένου για παθητική δωροδοκία αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

5808bb531dc5241d1c8b4924

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στις 6 Οκτωβρίου για υπόθεση χρηματισμού του από τους επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει από το 2011 την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν. Το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «παθητική δωροδοκία», επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή.

Ως αποτέλεσμα τέθηκε σε αργία, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να τον καρατομεί και να τοποθετήσει στη θέση του την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά. Ωστόσο, όπως λένε στη βόρειο Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθυστέρησε περίπου ενάμιση χρόνο να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ήδη από τον Μάρτιο του 2015.

Αυτό σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είναι ενδεικτικό της διάθεσης του Απόστολου Τζιτζικώστα να καλύψει τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος ήταν άλλωστε προσωπική επιλογή του, αφού τον είχε ορίσει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Σχεδιασμού-Προγραμματισμού της Περιφέρειας, τόσο το 2013, όταν πήρε τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και το 2014 μετά τις δημοτικές εκλογές.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν τοπικές ιστοσελίδες, τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη βαρύνουν και άλλες δικαστικές υποθέσεις, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι δεν έκανε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών, δίνοντας τελικά τις μεταφορές των μαθητών στο ΚΤΕΛ Πέλλας, στο οποίο είναι μέτοχος ο ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως λένε σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα, μετά την καταδίκη του αντιπεριφερειάρχη του και σε δεύτερο βαθμό, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον απομακρύνει, αφού η υπόθεση χρηματισμού του εξέθετε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την περιφερειακή Αρχή στο σύνολό της. Ζήτημα ωστόσο προκύπτει από τον κατά πόσον ο περιφερειάρχης γνώριζε τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης και γιατί μέχρι την απόφαση του Εφετείου δεν είχε αντιδράσει.

Ανεξάρτητα πάντως από τις εξελίξεις σε επίπεδο Περιφέρειας, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης προτίθεται να καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο. Εάν δικαιωθεί, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο, με άλλη σύνθεση δικαστών. Εάν αντιθέτως το αίτημά του απορριφθεί από το ανώτατο δικαστήριο, τότε η καταδίκη του θα καταστεί αμετάκλητη και θα κηρυχθεί έκπτωτος του αξιώματός του.

Ο ίδιος πάντως αρνείται πεισματικά τη σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής αφού -κατά τους ισχυρισμούς του- συγκέντρωσε το ποσό των 15.000 ευρώ και το παρέδωσε στον επιχειρηματία επειδή εκείνος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Αργότερα, όπως υποστηρίζει ο Θεοδωρίδης, ο επιχειρηματίας του επέστρεψε το εν λόγω ποσό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία αντιθέτως, το 2011, με την ιδιότητα του προέδρου της διοίκησης της «Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ» ο Θεοδωρίδης έλαβε 15.000 ευρώ από τον επιχειρηματία που αναδείχθηκε ανάδοχος για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου, «για να τον βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου όσο καιρό θα διαρκούσε η μίσθωση». Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας.

Δείτε ρεπορτάζ για την υπόθεση του Καϊμακτσαλάν από το Voria.gr


Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών