Ο Τζιτζικώστας «αδειάζει» Άδωνη για τα κλειδιά των μαγαζιών: Λίγη σοβαρότητα δε θα έβλαπτε

Τα προκλητικά σχόλια του Άδωνη Γεωργιάδη κατά των καταστημαρχών της εστίασης φαίνεται να έχουν δημιουργήσει τριγμούς ακόμα και εντός της «γαλάζιας» παράταξης

NewsRoom 04/02/2021 | 17:58

Σε έντονο ύφος σχολίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών που θέλουν να του παραδώσουν συμβολικά τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Οι προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη, που ειρωνεύτηκε τους καταστηματάρχες της εστίασης λέγοντας ότι «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνης Γεωργιάδης την παίρνω, την παραλαμβάνω εγώ» ενόχλησαν ακόμα και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος, από τη θέση του περιφερειάρχη, επιχειρεί να «σώσει» την εικόνα της «γαλάζιας» παράταξης στα μάτια των καταστηματαρχών, τους οποίους ο υπουργός Ανάπτυξης εμπαίζει. 

Όταν λοιπόν κλήθηκε να σχολιάσει τα λόγια του κ. Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζιτζικώστας όχι μόνο δεν τον κάλυψε, αλλά προχώρησε και σε ένα ξεκάθαρο «άδειασμα».

«Αυτές οι δηλώσεις δε βοηθούν. Αδικούν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα και λίγο περισσότερος σεβασμός σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα δε θα έβλαπτε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.