ΔΚ

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη και ο υιός Μητσοτάκης

Αν δεν έχεις δράση, ώστε να υπάρχει αντίδραση, μπορείς να τη «στήσεις» από μόνος σου (τη δράση), ώστε επιτέλους να αντιδράσεις έξαλλος...

tsitsipas sakkari

Το νήμα των γεγονότων παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως η αγαπημένη μας τενίστρια Μαρία Σάκκαρη είναι ζευγάρι με τον Μητσοτάκη jr, Κωνσταντίνο. Νέα παιδιά και τα δύο, η καλύτερή τους.

Βγαίνουν κάποια ΜΜΕ και αναφέρουν την είδηση. Ως επί το πλείστον, αλλά όχι μόνο, ΜΜΕ που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Όπως το in.gr παράδειγμα: «Τι τρέχει με τη Μαρία Σάκκαρη και τον γιο του Μητσοτάκη – Είναι όντως ζευγάρι;».

Την αποκάλυψη, αν δεν κάνουμε λάθος, την έβγαλαν πρώτα τα «Παραπολιτικά»: «Ζευγάρι με την Μαρία Σάκκαρη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Πανηγύρισε την πρόκρισή της στο Roland Garros». 

Τίποτε το περίεργο έως εδώ, μέχρι που κερδίζει διάφορους αγώνες η Μαρία και αρχίζουν τα δημοσιεύματα. Προσωπικά δεν είδα κανέναν να την κατηγορεί για τη σχέση της (και δεν μιλάω για τα τρολ του Twiitter –που ούτε εκεί τα είδα για να είμαι ειλικρινής– αλλά για τα ΜΜΕ). Ωστόσο κάποιοι βγήκαν να… κατηγορήσουν εκείνους που… «κάνουν επίθεση» στη Σάκκαρη.

Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο Στάθης (ο οποίος συνηθίζει να φανατίζεται σε όποια πλευρά και αν βρίσκεται κάθε φορά) αλλά, επαναλαμβάνω, προσωπικά δεν είδα το παραμικρό. Και ας είμαι πολύ δραστήριος στα social media, ιδίως στο Twitter.

Σε παρόμοιο μοτίβο και τα «ΝΕΑ», ο Βασίλης Κανέλλης συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος που είναι διορισμένος μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, αλλά συνεχίζει να αρθρογραφεί: «Η Σάκκαρη, ο γιος του Μητσοτάκη και η αθλιότητα της κλειδαρότρυπας. Απίστευτη χολή κατά δύο παιδιών που έκαναν δεσμό. Επειδή ο ένας είναι ο γιος του πρωθυπουργού και η άλλη μια Ελληνίδα που τιμά την πατρίδας της;» έγγραψε, ψάχνοντας και αυτός στο Twitter να βρει τρολ για να υπηρετήσει το κείμενό του.

Τα μόνα δημοσιεύματα πού είδα είναι σαν τα παρακάτω (το οποίο δεν το βρίσκω αρνητικό για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ίσως λίγο γραφικό δημοσιογραφικά αλλά χωρίς πολιτική χροιά).

Δεν θα έλεγα βέβαια το ίδιο για το παρακάτω δημοσίευμα του Tlife της Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά δεν είναι της παρούσης. «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ποιος είναι ο γοητευτικός γιος του Έλληνα πρωθυπουργού που έκλεψε την καρδιά της Μαρίας Σάκκαρη».

 

Κυριακή λοιπόν θριάμβευσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έστω και αν έχασε. Αλλά αποθεώθηκε απ’ όλα τα ΜΜΕ. Και δικαίως. Οσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο και πώς θα μπορούσε άλλωστε. Ούτε ένα.  

Βέβαια ο Στάθης Δρογώσης κι εδώ είδε και διάφορους να χαίρονται με την ήττα του Τσιτσιπά. Πού (τους) ψάχνει αλήθεια ώστε να μην (τους) ψάξουμε κι εμείς;

Τα ίδια και στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Κανέλλης (ο άλλος Κανέλλης του συγκροτήματος). Θυμάται ξανά τον λαϊκισμό και, υποθέτω, τους αγανακτισμένους στις πλατείες.   

Είναι μία μεγάλη επιτυχία δύο αθλητών. Ολοι χαίρονται. Τα ΜΜΕ βγάζουν πηχυαίους τίτλους. Αλλά καραδοκούν κάποιοι, βουτούν στον βούρκο των social media μέχρι να βρουν κάποια επιθετικά σχόλια ώστε πάνω σε αυτά να στήσουν αφήγημα και να αρθρογραφήσουν. Δεν έχουν κάτι άλλο να γράψουν, αναρωτιέμαι; Που βρίσκονται αυτοί οι «χιλιάδες, που ασχολούνται με τη σχέση δύο νέων παιδιών και μάλιστα το δείχνουν με έναν απίστευτο κυνισμό, με μια θεώρηση του γεγονότος που υποδηλώνει μίσος» και δεν τους πήραμε καν χαμπάρι; Μόνο ύμνους διαβάσαμε για τους δύο αθλητές μας.

«Η τοξικότητα του 2010» επιστρέφει, γράφουν, αλλά το θέμα είναι ποια πλευρά επιθυμεί αυτή την επιστροφή, ποια το επιδιώκει, το υποδαυλίζει και το κάνει σημαία του. Ξέρω ποια πλευρά.

 Πηγή: ΕφΣυν

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό