Newsroom

Newsroom

Ο Τσίπρας για πρώτη φορά δεν θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε Λάρισα και Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά…

tsipras 435

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε Λάρισα και Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά από την κάθοδό του στην πολιτική την Α΄ Αθηνών.

Την ίδια ώρα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο θα ακολουθούν οι Θεανώ Φωτίου και ο Νίκος Κοτζιάς, καθώς το ΠΡΑΤΤΩ του οποίου ηγείται έχει σε εκλόγιμες θέσεις δυο ακόμα υποψηφίους, τον Νίκο Τόσκα και τον κ. Καραχάλιο. Τέταρτη και, συνεπώς, σε εκλόγιμη θέση είναι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ τελευταίος, όπως ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Επικεφαλής στην Α΄ Αθηνών τοποθετήθηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στη Β΄ Αθηνών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην Αττική ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ εκτός ψηφοδελτίων μένει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Στην Α΄ Πειραιά επικεφαλής ο Θοδωρής Δρίτσας, με δεύτερη να είναι την Ελένη Σταματάκη, ενώ για την τρίτη θέση θα παλέψει ο καθηγητής του LSE Κώστας Δουζίνας.

Στην Β΄ Πειραιά, περιφέρεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετατέθηκε ο Δημήτρης Βίτσας, με δεύτερη την Νίνα Κασιμάτη.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης επικεφαλής ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολουθούν οι Γιάννης Αμανατίδης και Τάσος Κουράκης, ενώ τέταρτος -και συνεπώς σε εκλόγιμη θέση- ο πρώην υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης, παρά τις αντιδράσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης επικεφαλής θα είναι ο νυν βουλευτής Σωκράτης Φάμελος και δεύτερος ο Δημήτρης Μάρδας.