Ο Τσίπρας αποκάλυψε το «κρυφό» σχέδιο Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές

«Κάντε τις νωρίτερα... είστε ήδη δεύτερο κόμμα και θα είστε όποτε κι αν προκηρύξετε εκλογές»

Σφοδρή επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση σχετικά με τις «κυβερνητικές ευθύνες» για την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ένα από σημεία που ξεχώρισαν στην παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη βουλή ήταν αναφορά του στο σχέδιο Μητσοτάκη, σχετικά με το χρόνο των εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως το επιτελείο Μητσοτάκη σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Μάιο, για να δραπετεύσει όσο γίνεται νωρίτερα η κυβέρνηση από την ευθύνη των καυτών προβλημάτων. Ταυτόχρονα δήλωσε  ετοιμοπόλεμος όποτε και αν γίνουν αυτές και σίγουρος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Σας εκλιπαρούμε, μην ταλαιπωρείτε άλλο τους εαυτούς σας και τον λαό. Κάντε τις νωρίτερα, λυτρώστε τον λαό από την ανικανότητα και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό να γλιτώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί σε αυτόν τον τόπο», είπε.

Αφού άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι «τις τελευταίες μέρες οι υπουργοί δεν ασχολούνται με τα θέματα των υπουργείων τους, έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με το πού θα είναι υποψήφιοι. Γιατί τις τελευταίες μέρες βλέποντας την επικινδυνότητα στην οποία έχετε φέρε την οικονομία και την κοινωνία, έχετε πάρει μια απόφαση να δραπετεύσετε».

«Σας εκλιπαρούμε, ορίστε εκλογές. Τον Μάιο, τον Μάιο. Εμείς λέμε τώρα, τον Μάρτιο. Μην περιμένετε μέχρι το Μάιο», προσέθεσε, για να σχολιάσει:

«Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο ξανά; Αλλάξτε τον και δυο και τρεις φορές. Ό,τι και να φέρετε, εκλογικό νόμο που να βγάζει 50 και 60 έδρες μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν θα το καταφέρετε, είναι αντισυνταγματικό- γιατί είστε ήδη δεύτερο κόμμα και θα είστε όποτε κι αν προκηρύξετε εκλογές».